Tränarbyte i VSK Fotboll

VSK Fotboll gör förändringar i ledarstaben inför säsongsavslutningen. Huvudtränaren Thomas Gabrielsson lämnar. Från och med idag leds laget av nya huvudtränarduon Peter Markstedt och Leffe Berg.

Efter 1-2-förlusten mot Öster agerar VSK Fotboll i jakten på fortsatt spel i Superettan. I helgens match mot Varberg leds laget av Peter Markstedt och Leffe Berg. Tränarparet kommer jobba tillsammans med Markus Lindberg som fortsätter som assisterande tränare.

– Vi var sedan tidigare överens med Thomas om att inte förlänga avtalet. Efter förlusten senast tog vi beslutet att agera direkt för att ge en ny tränarkonstellation möjligheten att så fort som möjligt bryta den negativa trenden och säkra nytt kontrakt, säger Ado Sadzak, sportsligt ansvarig i VSK Fotbolls styrelse, och fortsätter:

– Vi vill verkligen tacka Thomas för hans tid i VSK. Han kommer alltid bli ihågkommen för seriesegern i division ett som tog klubben tillbaka till elitfotbollen igen.

Thomas Gabrielsson lämnar VSK Fotboll under dagen och kommenterar beslutet så här:

– Sådan är fotbollen, men jag blev överraskad och hade gärna lett laget under de återstående matcherna. Men jag respekterar styrelsens beslut och vill såklart spelarnas och ledarteamets bästa, säger han och fortsätter:

– Jag vill tacka VSK för den här tiden. Även om det är lite vemodigt så känner jag att jag tagit upp laget i Superettan och lämnar ett lag på tionde plats, över kvalstrecket, i linje med vår målsättning. Jag hoppas såklart att laget har kvar den placeringen eller högre efter att sista matchen är spelad.

Rutinerat huvudtränarpar
Det är två rutinerade VSK:are som kliver in och får ett delat huvudtränaransvar.

Peter Markstedt debuterade i VSK som 16-åring, har över 200 matcher för VSK och har SM-guld med Helsingborgs IF och Hammarby IF samt spel i Premier League på meritlistan.

Leffe Berg tillhör sedan tidigare ledarstaben och har haft ansvar för seniorlagets yngre spelare. Nu återförenas han med Peter Markstedt – duon tränade VSK säsongen 2015, då tillsammans med förre VSK-spelaren Martin Andersson.

VSK:s återstående spelschema:
Varberg-VSK 5/10
VSK-Mjällby 19/10
VSK-GAIS 26/10
Brage-VSK 3/11