Supportern tänker tillbaka och blickar framåt – Feberdröm?

VSK Fotboll spelar i Allsvenskan nästa säsong, det har varit en lång resa dit för klubbens supportrar. Nu börjar uppladdningen inför kommande äventyr och först ut är att köpa säsongskort för stundande matcher.
– Ibland tror jag att det som hänt det här året egentligen är en feberdröm, men om det inte är det ska det bli superkul med Allsvenskan nästa år. Självklart köper jag ett säsongskort, precis som vanligt, säger supportern Andreas Bergh.

Supportern Andreas Bergh kollar telefonen hur det går i de andra matcherna i serien. En vana många supportrar tog till sig i slutet av säsongen när nästan varje mål i många matcher betydde något för VSK.

Andreas är en mångårig supporter som följt VSK Fotbolls framfart på hemma- såväl som bortaplan under säsongen.

Klubben har precis släppt säsongskorten för nästa år och det verkar vara ett stort intresse, mycket större än tidigare år – hur resonerar man som supporter just nu runt säsongskort?

– Många har varit otåliga på att klubben ska släppa korten. Det har varit mycket snack om att man måste rida på framgångsvågen och komma igång med försäljningen. Jag tror många supportrar tittar på hur andra allsvenska klubbar gör och hur de går ut med nyheter runt säsongskort. Det finns inte så mycket annat att fokusera på nu heller, så det blir stort intresse.

– Sen tror jag det kan finnas en oro att inte få den plats man vill ha på arenan nästa år. På matchen mot Gais var det helt fullsatt och människor som ville se matchen på plats kunde inte göra det. Sånt har ett signalvärde hos en del att man måste se till att säkra sin plats på arenan till nästa år då det garanterat kommer vara flera matcher som är helt utsålda, säger Andreas Bergh.

Ungefär 800 kort har sålts – hur ser du på den siffran?

–  ´Det är förstås jättebra och en bra förutsättning för att skapa en hajp som får ännu fler att köpa säsongskort.

Hur ser du på priset för säsongskorten?

– Överlag tycker jag att det verkar vara vettiga priser så det borde få många att vilja köpa. Sen ingår det mycket i korten, tex entré till alla former av matcher på hemmaplan, där man annars får betala för cupmatcher och träningsmatcher.

Supporten Andreas Bergh i Landskrona när VSK var på besök i höstas och slog BoIS med 1-0.

Har du någon åsikt om hur många säsongskort du tycker att klubben bör kunna sälja?

– Personligen tycker jag 2 000 kort är en skamgräns. Jag hoppas och tror att intresset är så stort för Allsvenskan i Västerås att vi når det målet, säger Andreas Bergh. Det vore också väldigt trevlig om vi kunde slå Sirius, en etablerad allsvensk klubb med bättre förutsättningar arenamässigt, men där vi såklart egentligen är en större klubb..

Om vi hoppar till säsongen som varit – vad tar du med dig?

– Det har varit en fantastisk säsong på alla sätt. Sportsligt förstås, men från supporterperspektivet har det hänt väldigt mycket på vår ståplatsläktare. Det har varit en stor nyrekrytering av supportrar och stämningen är en helt annan nu än tidigare.

– Som gammal ärrad supporter gläds man väldigt åt alla yngre som kommer till läktaren och vill stötta klubben. Tidigare har nog många av dem börjat hålla på Stockholmslag istället för sin lokala klubb – men nu finns det ingen anledning till det.

Avslutningsvis, vad ser du fram emot mest nästa säsong?

– Övergripande är förstås att vi ska vara på den stora fotbollsscenen i Sverige och mäta oss mot de allra bästa klubbarna, på och utanför planen – det blir jätteskoj. Som supporter ser man alltid fram emot att få besöka nya arenor som man normalt inte är på i VSK-sammanhang och det finns ett par arenor i allsvenskan som jag ännu inte besökt. Det kommer bli en höjdare allt det här, om de nu inte bara är en feberdröm, avslutar Andreas Bergh. 

Passa på att köpa ditt säsongskort – nästan 900 har redan gjort det. Det blir folkfest på Hitachi Energy Arena nästa år och det vill du inte missa!