Moonga Simba klar för VSK Fotboll

Moonga Simba

VSK förstärker offensiven med snabb anfallskraft från Sandvikens IF. Moonga Simba har skrivit på ett 2,5-årskontrakt som sträcker sig över säsongen 2022.

Moonga Simba är uppvuxen i Stockholm och påbörjade sin fotbollskarriär hos Brommapojkarna. Utöver BP har den nuvarande 20-åringen tillhört klubbar som Hammarby IF, Athletic FC (dåvarande AFC Eskilstuna) och Karlbergs BK genom åren. Närmast kommer den snabbe yttermittfältaren från spel i Division 1 Norra där han representerat Sandvikens IF – nu har Moonga Simba valt att ta nästa steg i sin karriär hos VSK Fotboll.

– Riktigt roligt att vara klar för VSK Fotboll, känns skönt att ha allting klart och kunna fokusera på att spela fotboll i en så pass fin förening som VSK.

Moonga Simba ansluter till ett lag med en hel del välbekanta ansikten från sin tid i Karlbergs BK. Under Mongas tid i Karlberg kom också hans stora genombrott i fotbollssfären, i Svenska Cupen-mötet med dåvarande Allsvenska Dalkurd. I den matchen, som spelades i augusti 2018, var yttermittfältaren matchens lirare och gjorde även ett minnesvärt mål.

– Under min tid i Karlberg hade jag Kalle Karlsson som tränare, jag var lagkamrat med Michael Jahn och Ida Wiberg var sjukgymnast där under den tiden. Så det är en hel del välbekanta ansikten, det ska bli roligt att återförenas med dem! Kalle Karlsson har bra koll på vem jag är som person och fotbollsspelare, vilket förenklar processen nu i början, säger han.

Assisterande tränare, Kalle Karlsson, om nyförvärvet:

– När jag var i Karlberg värvade vi Moonga från Håbo FF inför säsongen 2018 och vi såg redan under de första träningarna att han hade speciella egenskaper med sin avighet och sin förmåga att slå sin motståndare. Redan efter ett år i Karlberg var han redo för nästa steg. Jag trodde att någon Superettanklubb skulle plocka han redan då, säger Kalle och fortsätter:

– Moonga är en lyhörd spelare som är angelägen att utvecklas och han har spetsegenskaper för att nå långt inom fotbollen, säger han.

Som fotbollsspelare beskriver Moonga sig själv som en snabb spelare som är bra både i det offensiva och defensiva spelet, han förklarar även att han ansluter till VSK i god form.

– Vi har spelat många matcher i Division 1 Norra under den senaste tiden, så jag har matchtempot i mig och formen känns bra, förklarar han och fortsätter:

– Jag är oerhört taggad att ansluta till ett lag där det finns väldigt mycket intresse utifrån, jag kommer komma in i laget med en härlig energi och en hunger att bidra till laget, avslutar han.

VSK Fotbolls sportchef Robin Blommé om värvningen:

– Vi har fått en spelare i Moonga med tydliga spetsegenskaper i hans speed, 1-mot-1 spel och löpkapacitet. Han har många intressanta egenskaper som gör att han kan nå långt och jag ser fram emot att se honom utvecklas hos oss.

Moonga Simba kommer bära nummer 70 och gör sitt första träningspass med laget i eftermiddag, torsdag.

VSK Fotboll