Mål av sex spelare – då ordnade VSK säsongens näst största seger: ”Bara att njuta av tillvaron”

VSK Fotboll fortsätter att jaga serieledningen i division 2. I dag blev det hela 6–1 till Grönvitt – efter mål av sex spelare. ”Det är riktigt bra”, säger kaptenen Thea Nilsson.

VSK Fotboll vann med hela 6–1 mot Hertzöga på Hitachi Energy Arena i Västerås och befäste därmed platsen i division 2-toppen. Grönvitts målskyttar: Elsa Sund (1–0), Nathalie Brorson (2–0), Elin Antonsson (3–1), Thea Nilsson (4–1), Safiya Abdulkadir Abshir (5–1) och Alicia Nordström (6–1).

VSK Fotboll är fortsatt med i toppen av division 2 och stärkte aktierna efter lördagens siffermässigt klara triumf mot Hertzöga BK 2 på Hitachi Energy Arena i Västerås.

Grönvitt vann alltså med 6–1.

Efter att ha visat effektivitet.

– Vi skapade en hel del chanser och nu utnyttjade vi många. Det har väl tyvärr varit lite så och så med det tidigare matcher, säger Thea Nilsson till klubbmedia.

VSK Fotbolls lagkapten Thea Nilsson svarade för årets första mål när hon satte en frispark från distans. Matchens lirare Safiya Abdulkadir Abshir är etta att gratulera efter 4–1-målet för Grönvitt på Hitachi Energy Arena.

Elsa Sund gjorde 1–0 efter ett fint anfall redan i första minuten och sedan fyllde Nathalie Brorson på med 2–0 i sjunde minuten.

Då trodde nog många att siffrorna skulle dra iväg.

– Men jag tycker att Hertzöga satte upp en bra press mot oss samtidigt som vi dippade något.

Karlstadslaget reducerade välförtjänt när Alva Eriksson hittade nätet från distans och en kvittering hängde i luften.

Elin Antonsson har varit en av Grönvitts främsta spelare 2023 och visade kyla när hon kom loss i slutet av första halvlek.

Skyttedrottningen rullade iskallt in 3–1 – utan chans för Hertzögas keeper Ellen Enqvist.

– Ett väldigt viktigt mål för oss, säger Thea Nilsson.

VSK hann med ytterligare ett mål innan pausen och det ordnade just Thea Nilsson på frispark.

Bollen var ämnad för Safiya Abdulkadir Abshir men gick i stället rakt in i nätet.

– Ja, men det var roligt att få sätta en.

Ditt första mål i år och äntligen fick du komma med poängligan?
– Tjejerna brukar kommentera det men jag ska väl i första hand bidra med annat, säger mittbacken med ett skratt när Safiya Abdulkadir Abshir ”tjuvlyssnar” på intervjun.

Safiya Abdulkadir Abshir signerade en strålande insats mot Hertzöga och krönte prestationen med att göra ett mål. I bakgrunden på Hitachi Energy Arena i Västerås syns Grönvitts spelare Sofia Hasler (till vänster) och 1–0-skytten Elsa Sund.

Safiya Abdulkadir Abshir ökade på till 5–1 i början av andra halvlek och sedan fyllde 14-åriga Alicia Nordström på 6–1.

Fler mål blev det alltså inte.

– Jag tycker att vi gjorde en fullt godkänd insats.

Nu återstår bara tre omgångar och för Grönvitt väntar lång resa till norska gränsen söndag 24 september.

Eda tar emot på naturgräset på Älvvallen

– Vi har tre väldigt spännande matcher framför oss i höst. Det är bara att njuta av tillvaron och ladda ordentligt på bussen dit, säger Thea Nilsson.

VSK Fotboll–Hertzöga BK 2 6–1 (4–1)
Målen: 1–0 (1) Elsa Sund, 2–0 (7) Nathalie Brorson, 2–1 (26) Alva Eriksson, 3–1 (39) Elin Antonsson, 4–1 (44) Thea Nilsson, 5–1 (48) Safiya Abdulkadir Abshir, 6–1 (55) Alicia Nordström.
Hörnor: 5–8 (2–5).
Varningar, VSK: -. Hertzöga: -.
Domare: Agnes Rosén, Västerås.
Publik: 144 (på Hitachi Energy Arena, Västerås).
Matchens VSK-lirare: Safiya Abdulkadir Abshir.

Så spelade VSK Fotboll
Målvakt: Jacqueline Jessen.
Backlinje: Tyra Magnusson (46), Thea Nilsson, Emrica Randberg (46).
Mittfält: Nathalie Brorson (46), Zelda Stadsdahl, Sally Messing (46), Sofia Hasler.
Anfall: Elsa Sund, Safiya Abdulkadir Abshir, Elin Antonsson.
Avbytare: Mathilda Juhlin (46), Freja Magnusson (46), Alicia Nordström (46), Evelina Sjöstrand (46), Eila Viitala (målvakt).

Mer från Hitachi Energy Arena
✓ VSK Fotbolls damlag har nu vunnit sju av de senaste åtta matcherna i division 2 och tappat poäng bara mot Sturehov i Örebro förra helgen (1–1).
✓ 6–1 är årets näst största seger – efter 7–0 mot QBIK i mitten av maj.
✓ Avståndet upp till serieettan Gideonsbergs IF är två poäng och 21 mål i den tidigare mästarföreningens favör.
✓ GIF startade tre timmar tidigare än Grönvitt på Hitachi Energy Arena och vann länsmötet mot Forsby från Köping med 3–1 (0–0).
✓ Elin Antonsson har bokförts för 15 mål och är även 2023 med i skytteligatoppen i serien.
✓ Grönvitt gjorde fyra byten i pausen: Nathalie Brorson, Tyra Magnusson, Sally Messing och Emrica Randberg gick av och ersattes av Mathilda Juhlin, Freja Magnusson, Alicia Nordström och Evelina Sjöstrand.
✓ Alicia Nordström avrundade målskyttet på Hitachi Energy Arena och 14-åriga spelaren med nummer 14 på ryggen har hittat nätet två gånger för representationslaget.
VLT direktsände Grönvitt–Hertzöga och du kan se alla målen i repris på dess sajt.
Tidningens sportchef Peter Hoffström intervjuade Alicia Nordström efter storsegern och här är artikeln på vlt.se.
✓ Hörnstatistiken 5–8 är en indikator på att Hertzöga långt ifrån var ofarligt offensivt.
✓ De som skulle utses matchens lirare i VSK hade en utmanande uppgift men valet av Safiya Abdulkadir Abshir känns befogat.
✓ VSK Fotboll F11 ställde ännu en gång upp som ”bollmajor” och var snabbt framme efter matchen och gratulerade spelarna i representationslaget.
✓ Övriga matcher i 19:e omgången: Gideonsbergs IF–Forsby (3–1), Hallsberg–Sturehov (0–0), Lysvik–Västerås BK 30 2 (12–0), QBIK–Karlstad (1–2) och Rynninge–Eda (1–3).
✓ Som vanligt finns en filmad intervju med huvudtränaren Lisa Hellenberg i VSK Fotbolls sociala medier.