KLART: #YoGetachew – mittfältare klar för VSK Fotboll

Mittfältaren Yonathan Getachew är klar för VSK Fotboll och ansluter redan i morgondagens första träning för höstsäsongen. – Inspirerande att komma till VSK, säger Yonathan inför flytten norrut från Kristianstad.

Sedan tidigare har VSK Fotboll gjort klart med Stefan Batan, nu kommer nästa nyförvärv. Yonathan Getachew från Kristianstad FC.

– Det känns väldigt inspirerande att komma till VSK och kul att jag ska vara med på den resa som VSK vill göra. Det har gått ganska snabbt nu på slutet, så nu ska det bli skönt att komma upp, träna och träffa laget.

Yonathan kom till Helsingborg IF:s akademi som 15-åring där han efter några år lämnade för Superettan och IK Frej. Han fick känna på Superetta-spel direkt och gjorde tolv matcher första säsongen. Under andra säsongen spelade han sig till en startplats innan han olyckligt bröt foten under en träning. Totalt blev det fem månaders frånvaro från fotbollen, han lämnade IK Frej och skrev på för Kristianstad FC där hans startat femton matcher och hoppat in en match under vårsäsongen.

– För mig har vårsäsongen känts bra, jag var skadad hela förra sommaren och hösten så jag ville komma någonstans där jag skulle få spela. Nu känns det som att man är med igen och det är det VSK har sett.

Varför väljer du att skriva på för VSK?

– Det kom ett seriöst intresse från VSK:s håll då de har sett mig och tycker att det ser bra ut, sett till min karriär är det ett bra steg i den satsningen som VSK gör mot Superettan. Det känns som ett steg framåt.

VSK drar igång höstsäsongen imorgon, söndagen 5/8, med en öppen träning vilket också blir Yonathans första träning i VSK-tröjan. Sedan bär det av till Tvååker där VSK under kommande helg har ett läger och träningsmatch mot Tvååkers IF.

– Det ska bli skönt att komma iväg lite och vara med laget hela tiden. Som ny får man försöka komma in så bra i gruppen man kan, det brukar inte vara några större problem.

Yonathan Getachew i Kristianstad FC:s ställ.

 

Vad för typ av spelare är du på planen?

– Jag spelar centralt och är en teknisk och smart spelare, gillar att kombinera med mina medspelare.

Under intervjun kommer samtalet in på, som så många gånger tidigare med nyförvärv, VSK:s supportrar.

– Jag vet att VSK har feta fans (inte till storleken, reds.anm) och att själva staden Västerås är fin. Det är ett riktigt bra division ett-lag som borde spela högre upp. Jag har inte spelat i en klubb med ett så högt publiksnitt tidigare, det säger en del om laget att det kommer så mycket folk. Det är klart att det är en faktor i allt.

Yonathan har även spelat ungdomslandskamper i P15, P16 och P17 under sin karriär.

VSK Fotbolls ordförande Andreas Dayan och sportsligt ansvarig i styrelsen, Ado Sadzak, säger följande om nyförvärvet:

– Vi är väldigt glada över att Yonathan väljer att komma till oss, han har verkligen visat i förhandlingarna att det är hit han vill och ingen annanstans, vi valde därför att lägga alla andra spår åt sidan för att satsa på honom. Efter att ha träffat Yonathan kände vi direkt att det här är en spelare som kommer passa väldigt bra in i vår grupp och sättet vi vill spela fotboll. Yonathan är fortfarande en ung spelare med enorm potential.

Fakta
Namn: Yonathan Getachew
Född: 19 februari 1997
Position: Mittfältare
Moderklubb: Ekhagens IF
Tidigare klubbar: Husqvarna FF, Helsingborgs IF, IK Frej Täby, Kristianstad FC
Aktuell: VSK Fotbolls senaste nyförvärv
Kontraktslängd: Höstsäsongen med option på ytterligare en säsong

 

Yonathan Getachew anländer till Västerås under lördagskvällen, då kommer foton tas av VSK Fotbolls nye spelare.

LÄS MER: Stefan Batan klar för VSK Fotboll

 

 

Dan Kiwii Persson