Klart: VSK lånar in Ahmad Faqa från AIK

VSK fortsätter att förstärka truppen inför säsongen.
Idag blev nittonårige Ahmad Faqa klar på ett säsongslån.
– Det ska bli jättekul att få komma till VSK, det blir nästa steg för mig, säger den nyinlånade mittbacken.

Vi fick en pratstund med Ahmad som deltog i sin första träning med VSK under dagen.

Hej Ahmad och välkommen till VSK – hur känns det att hamna i Grönvitt?

– Det är jättekul att få vara här. VSK känns som en bra klubb för mig och där jag kan ta nästa steg i min karriär.

Berätta om din fotbollskarriär?

– Jag är nitton år gammal och jag kom till Sverige 2012 från Syrien. Jag började spela fotboll i Vasalund, flyttade sen över till AIK:s pojklagsverksamhet, där var jag dock inte så länge. Sen blev det Bromstens IK ett tag innan jag från att jag var femton började i AIKs akademi. Jag har varit i akademiverksamheten från P15 till P19 och nu är det dags för mig att ta mig an seniorfotbollen.

Vilken är din position?

– Jag är mittback, men jag är omskolad, tidigare var jag anfallare.

Vilka skulle du säga är dina spetsegenskaper?

– Speluppbyggnad tycker jag att jag är bra på. Att starta anfallen och se till att bryta igenom pressen med passningar. Jag tycker också att jag har ledaregenskaper på planen.

Vad kan vi förvänta oss av dig på fotbollsplanen?

– Supportrarna kan förvänta sig hårt arbete av mig och att jag gör allt för att vinna våra matcher.

Vi säger välkommen till Ahmad och önskar honom lycka till i VSK.

P.S. Lånet är över säsongen men kan brytas i sommar av parterna.

Så här säger huvudtränare Kalle Karlsson om lånet av Ahmad:                                                                  

”Ahmad Faqa är en back som passar väl in i vårt spelsätt. Han är duktig på att driva fram bollen, bra på att hitta linjebrytande passningar och hans fysik innebär att han kommer att klara vårt försvarsspel trots att han spelat få seniormatcher. Han har spetsegenskaper som kan bära långt i framtiden. Dessutom är det en balanserad kille med båda fötterna på jorden.”

Så här säger sport- och akademichef Herman Ottosson om lånet av Ahmad:

”Den profil vi har sökt är en spelskicklig mittback som också kan skydda ytan bakom backlinjen i hög hastighet. Faqa är precis den spelartypen och kompletterar vår mittbacksuppsättning på ett bra sätt.”