”Inte bra att VSK förlorade senast” – Motståndarkollen med Melke Alan

Melke Alan till höger.

FC Linköping City är ett av fem lag som lyckats vinna mot VSK Fotboll den här säsongen, på söndag vill de upprepa bedriften. – För oss var det inte bra att VSK förlorade senast, säger Melke Alan, manager i FC Linköping City.

VSK har revansch att utkräva mot FC Linköping City, en nykomling som placerat sig i mitten av tabellen.

– Jag tycker att vi har visat att vi klarar av division ett-nivå redan första året. Säsongen i sig har vi gjort mer än godkänd, sen har vi haft en dipp nu på hösten med tre förluster innan vi vann igen senast. Vi har gjort det bra med de förutsättningar vi har.

Vad minns du av segermatchen hemma mot VSK?
– Vi hade hyfsat kontroll på VSK och jag tycker inte att vi tillät VSK spela sitt spel med vår höga press. Vi vet att VSK har duktiga spelare, det gör att vi som lag måste hantera deras individuella skicklighet på ett bra sätt genom att ligga rätt i positioner, vilket vi gjorde i Linköping.

Nu väntar VSK Fotboll på bortaplan för er, hur går dina tankar inför matchen?
– Vi kommer möta ett lag som vi vet är ett bra fotbollslag. Det viktiga är att man går ut mer rätt känsla inför matchen och det laget som har den rätta känslan och klarar av situationerna på bästa sätt kommer att vinna den här matchen.

FC Linköping City kommer senast från en vinst efter tre förluster, VSK kommer från en förlust efter tre raka utan förlust.

– För oss var det inte bra att VSK förlorade senast, nu kommer man mer skärpt till en sån här match, man håller fokus på ett helt annat sätt när man förlorat en match.

VSK Fotboll – FC Linköping City
Söndag 16/9 16.00
Solid Park Arena

Köp din biljett här >>>

LÄS MER: Jonas Hellgren inför FC Linköping hemma – ”Vi vill dominera”
LÄS MER: Välkommen Herman Ottosson – ny akademichef
LÄS MER: Välkommen Tom Andersson – ny ledare i akademin

Dan Kiwii Persson
Foto: FC Linköping City