Grönvitt stormar fram – jagar derbyseger i gratismatchen: ”Tjejerna en fantastisk tillgång för VSK”

VSK Fotboll och Sofia Hasler (bilden) fortsätter att vinna i division 2. Det blev 7–1 i regnet borta mot QBIK och därmed femte raka segern. ”Hoppas verkligen att många kommer och tittar på alla dessa duktiga spelare på söndag”, säger Lisa Hellenberg inför derbyt mot Västerås BK 30 2 på Hitachi Energy Arena då ett stort antal samarbetspartner bjuder på fri entré till den grönvita superhelgen. Herrarna möter Brage i Superettan på lördag.

VSK Fotbolls damlag slog publikrekord mot Gideonsbergs IF. Snart väntar nästa derby – och ambitionen är ännu fler besökare. ”Häftigt med en grönvit superhelg”, säger tränaren Lisa Hellenberg efter femte raka segern.

KARLSTAD. Derbyt mellan VSK Fotboll och Gideonsbergs IF i slutet av juni sågs av 477 åskådare – och det är hittills högsta publiksiffran för det damlag som Grönvitt startade inför säsongen 2020.

På söndag väntar derby igen på Hitachi Energy Arena.

VSK Fotboll tar emot Västerås BK 30 2 (kick off 16.00).

– Tjejerna gör det fantastiskt bra och är värda storpublik, säger Lisa Hellenberg till klubbmedia på bussen från Karlstad där det blev hela 7–1 mot tidigare allsvenska QBIK.

LÄS OCKSÅ: Grönvitt nära toppen – efter femte raka segern: ”Gjorde det vi kommit överens om”

Grönvitt har fem raka segrar i division 2 och är bara tre poäng från absoluta toppen eftersom Gideonsberg föll i Örebro mot Sturehov.

Sex omgångar återstår och i den sista möts GIF och Grönvitt på Önsta i Västerås.

– Jag har sagt hela året att säsongen är lång och att allt avgörs i höst.

Damlaget i VSK fick en relativt skakig inledning av seriespelet på grund av bland annat långtidsskador på flera tunga namn men det vände rejält uppåt i början av juli.

VSK Fotboll gav fyra spelare från F17-laget förtroendet mot QBIK (7–1 till Grönvitt). Alva Köpsén, Alicia Nordström, Nellie Pettersson och Ines Widén kom in och levererade. Inte undra på att F17-tränaren Eric Messing och damlagets huvudtränare Lisa Hellenberg var nöjda med resan till Karlstad.

Sedan dess har det blivit fem trepoängare av fem möjliga.

– Vi har hittat en tydlig identitet hur vi vill spela och alla är med på det. Jag tycker att vi får ut mer av varje spelare. Prestationsmässigt är det stor skillnad från våren. Förhoppningsvis räcker det hela vägen, säger Lisa Hellenberg.

Sjukdomar störde också under vårsäsongen för Grönvitt – och även tidigare i veckan såg det utmanande inför resan till Karlstad.

Sju spelare var krassliga.

– Men vi fick tillbaka några tjejer.

LÄS OCKSÅ: Grönvit superhelg – fritt inträde till VSK Fotbolls matcher

Dessutom fyllde Grönvitt på med fyra spelare från klubbens duktiga F17-lag som i juli nådde semifinalen i Gothia cup i Göteborg: Alva Köpsén, Alicia Nordström, Nellie Pettersson och Ines Widén kom in i truppen.

Alva Köpsén gjorde två mål och Ines Widén ett mot QBIK.

– Det är en fantastisk tillgång för VSK att ha så många duktiga tjejer. Alva Köpsen har varit med oss två dagar i veckan sedan i somras och visar att hon vill tävla om en plats. Det är en jättespännande spelare som är användbar på flera platser och nu spelade åtta bredvid Safiya (Abdulkadir Abshir). Hon har fantastiskt tillslag och teknik. Ines är en duktig defensiv mittfältare som har varit med oss några gånger och visar verkligen att hon klarar av det fysiska spelet hon utsätts för centralt. Nellie Pettersson likaså en spännande mittfältare som är en riktig bollvinnare och gillar att styra spelet. Hon kräver boll konstant och drev verkligen upp bolltempot den tiden hon var på planen. Och vad ska man säga om (14-åriga) Alicia Nordström? Det är en otrolig talang som kommer in och gör skillnad direkt med sin fart och teknik. Hoppas verkligen att många västeråsare kommer och tittar på alla dessa duktiga spelare på söndag, säger Lisa Hellenberg inför helgens två gratismatcher.

Klicka här – för att säkra biljett till gratismatcherna VSK Fotboll–IK Brage, lördag 2 september, 15.00, och VSK Fotboll–Västerås BK 30 2, söndag 3 september, 16.00.

Klicka här – för att köpa Höstkortet till herrlagets matcher i Superettan och damlagets matcher i division 2.

QBIK–VSK Fotboll 1–7 (0–3)
Målen:
0–1 (8) Alva Köpsén, 0–2 (32) Safiya Abdulkadir Abshir, 0–3 (41) Safiya Abdulkadir Abshir, 1–3 (52) Nathalie Glavsjö, 1–4 (57) Elin Antonsson, 1–5 (82) Ines Widén, 1–6 (83) Alva Köpsén, 1–7 (86) Elin Antonsson.
Varningar, QBIK: -. VSK: Safiya Abdulkadir Abshir.
Domare: John Welén.
Publik: 62 (på Västerstrands IP, Karlstad).
Matchens VSK-lirare: Elin Antonsson.

Så spelade VSK Fotboll
Målvakt: Eila Viitala.
Backlinje: Tyra Magnusson, Thea Nilsson (45), Evelina Sjöstrand.
Mittfält: Nathalie Brorson (85), Zelda Stadsdahl (45), Elsa Sund, Sofia Hasler.
Anfall: Safiya Abdulkadir Abshir, Elin Antonsson, Alva Köpsén (ut 45, in 85).
Avbytare: Alicia Nordström (45), Elvira Peterson (45), Nellie Pettersson (in 45, ut 65), Ines Widén (65), Sally Messing.

Mer från Västerstrands IP
✓ VSK Fotboll har nu fem raka segrar i division 2 efter målmässigt imponerande triumfen på naturgräset på Västerstrands IP i Karlstad.
✓ När lagen möttes på Hitachi Energy Arena i Västerås i mitten av maj blev det 7–0 till Grönvitt och sammanlagt alltså 14–1 mot tidigare allsvenska klubben.
✓ Avståndet till absoluta toppen är nere i tre poäng efter att serieledande Gideonsbergs IF föll med 1–3 mot tabellfyran Sturehov i Örebro.
✓ GIF har dessutom 23 måls bättre differens än Grönvitt efter 16 av de 22 omgångarna.
✓ Grönvitt har varit sjukdoms- och skadedrabbat i veckan och huvudtränaren Lisa Hellenberg promoverade fyra spelare från klubbens duktiga F17-lag: Alva Köpsén, Alicia Nordström, Nellie Pettersson och Ines Widén.
✓ Alva Köpsén fick starta i Karlstad och tackade för förtroendet genom att göra sina första mål i representationslaget: 0–1 och 1–6.
✓ Ines Widén visade också klass och adderade en fin prestation med att sätta 1–5.
✓ VSK:s kapten och mittback Thea Nilsson har varit sjuk tidigare i veckan och fick nöja sig med inledande 45 minuterna.
✓ Även meriterade Zelda Stadsdahl lämnade banan i paus – som en försiktighetsåtgärd.
✓ 15-åriga wingbacken Tilda Hellén är fortsatt skadad men prognosen ser ljusare ut och det kan bli en återkom i relativ närtid.
✓ Sally Messing fanns med på bänken men vilades efter tidigare skadan.
✓ QBIK utsåg Safiya Abdulkadir Abshir till matchens lirare i VSK men de grönvita valde outtröttliga tvåmålsskytten och interna skytteligaledaren Elin Antonsson (tolv mål).
✓ Övriga matcher i 16:e omgången: Hertzöga–Forsby (0–0), Karlstad–Eda (2–1), Lysvik–Hallsberg (4–2), Sturehov–Gideonsbergs IF (3–1), Västerås BK 30 2–Rynninge (0–4), 
✓ VSK Fotbolls två representationslag är tillbaka på Hitachi Energy Arena när det är grönvit superhelg nu på lördag 2 och söndag 3 september: Herrlaget möter Brage och damerna tar emot Västerås BK 30 2 i ett derby.
✓ Som vanligt serverar Bo-Göran Lundqvist en filmad intervju med huvudtränaren Lisa Hellenberg i VSK Fotbolls sociala medier.