Efter matchen: ”En otrolig mental styrka”

VSK fick med sig 2-2 i gårdagens match mot J-Södra. Vi tog ett kort snack med Thomas Gabrielsson för att summera matchen samt att prata lite om klubbens senaste nyförvärv.

I gårdagens match i Superettan slutade matchen mellan VSK Fotboll och Jönköpings Södra IF 2-2 efter en gastkramande avslutning på matchen då gästerna såg ut att gå mot segern efter att gjort ledningsmålet i den 89:e matchminuten. VSK kom dock tillbaka på stopptid genom Karwan Safari som distinkt tryckte in bollen via en fin nickskarv av Douglas Karlberg. Efter tisdagens träningspass så tog vi ett snack med Thomas Gabrielsson för att summera matchen.

Huvudtränare Thomas Gabrielsson (a-laget) och assisterande för dagen Markus Lindberg (P17). Bild: Alexander Arntsen

Till att börja med, hur skulle du sammanfatta gårdagens match?
-Vi gör prestationsmässigt en mycket bra insats. Vi skapar egentligen tillräckligt med lägen för att kunna vinna matchen och vi utför matchplanen på ett bra sätt. Det är bittert att vi inte får med oss full pott men det är också en otrolig mental styrka av hela laget att komma tillbaka och få in en sen kvittering. Det är svårt att hitta kraften och energin att komma tillbaka efter ett så sent baklängesmål och där ska hela laget ha en stor eloge.

Det är två riktigt fina mål som laget gör i matchen, men Filips 1–1 mål är något utöver det vanliga. Vad säger du om Filips mål?
– Det känns som det bara är Filip som kan göra sådana mål. Otroligt fint och en bra individuell prestation. 2-2 målet var också vackert, det var en riktigt bra laginsats bakom det målet.

Idag blev det även klart att Petar Petrovic förstärker laget, vad är det för typ av spelare som VSK Fotboll värvat?
– Det är en skicklig spelare med en personlighet som passar bra i vår grupp. Det är en duktig spelare som är stark i en-mot-en situationer där han kan göra sin motståndare. Han är även skicklig med båda fötterna vilket är en styrka i sig.

Hur vill du främst använda dig av Petrovic i en tilltänkt startelva?
-Petrovic är i grunden en vänsterytter men det går att använda honom i princip överallt på den offensiva tredjedelen. Det beror lite på vilken formation vi väljer att ställa upp med till match.

Text: Marcus Karppinen
Bild: Alexander Arntsen