”Det var nästan som ett derby” – Motståndarkollen inför Rynninge IK

Mattias Florén till höger.

På söndag ställs VSK Fotboll mot nykomlingen Rynninge IK på bortaplan. I Rynninge finner vi mittbacken Mattias Florén med ett förflutet i VSK. – Vi är ett kompisgäng som spelar för att ha roligt, säger Florén.

Rynninge IK ligger på en tiondeplats efter 20 omgångar när man nu ställs mot VSK, serieledare, på hemmaplan.

– Det känns väldigt inspirerande och det är alltid kul att möta bra lag och att få mäta sig.

Ni har överraskat då och då i serien, hur skulle du sammanfatta säsongen hittills?
– Som du säger, då och då. Vi har väl inte fått spelet att stämma alla matcher och vi har ibland spelat dåligt och vunnit och ibland spelat bra och förlorat. Vi har varit en typisk nykomling, lite ojämnare än de lag som är etablerade i serien.

Reda på upptaktsträffen presenterade tränaren Stellan Carlsson laget som ett kompisgäng.

– Ja, det är ju så. Vi är ett kompisgäng med minimilöner som spelar för att ha roligt.

Florén har en historia i VSK, moderklubben är IK Franke men hela laget valde att flytta över till VSK när Grönvitt startade upp akademin igen. Inför Superettan-säsongen 2011 plockades 18-åriga Florén in i A-lagstruppen.

– Jag såg hela Sverige från ett bussfönster det året, men det var en upplevelse och ett lärorikt år. Det var skaplig konkurrens med Oscar Pehrsson, Marcus Danielson, Robin Blommé och Per Pettersson. Året efter var jag utlånad till VIK och säsongen 2013 spelade jag i VSK.

Enligt Rynninge IK:s hemsida är VSK Fotboll Mattias Floréns favoritlag.

– Står det där?! Det var inte bra… haha! Man följer VSK, som de flesta västeråsare. Det är det största laget i staden, sen har jag en historia där och känner många i laget.

Men att möta favoritlaget på hemmaplan på söndag är inget som stör.

–Det är inget jag lägger vikt i alls, man vill att det ska gå bra för dem man känner men när man möter dem så är det som vilket lag som helst. Man vill vinna lite extra då till och med. Det tyckte jag hela laget visade när vi mötte VSK på Solid, det var nästan som ett derby. Det är klart att man taggar till extra nu när vi möter serieledarna på hemmaplan.

Hur tror du att matchen blir på söndag?
– Vi vet att det kommer bli en tuff match, vi vet att vi är starka hemma och hemma ger vi alla en rejäl chans. Vi är absolut taggade.

Intervjun med Florén görs på Solid Park Arena där Rudbeckianska Gymnasiet precis avslutat ett träningspass. Florén jobbar med fotbollsprofilen på skolan, tillsammans med VSK:s Jonas Hellgren.

– Vi kan jobba tillsammans idag, men på söndag är det en annan sak.

Rynninge IK – VSK Fotboll
Söndag 9/9 14.00
Grenadjärvallen

LÄS MER: Res med VSK Sports till bortamatchen mot Rynninge IK
LÄS MER: Efter lång väntan – operation genomförd för Botchey
LÄS MER: Samuel Dahl kallad till P15-landslaget

Dan Kiwii Persson
Foto: Rynninge IK