Efter lång väntan – operation genomförd för Botchey

För Dennis Botchey har säsongen 2018 i princip bara handlat om skadeproblem. I förra veckan blev det äntligen operation och vägen tillbaka är påbörjad. – Jag är närmre nu än jag någonsin varit, säger Dennis Botchey.

Det var under försäsongen 2018 som Dennis Botcheys knä låste sig flera gånger om. Till slut blev det för många gånger under kort tid och något behövde göras.

– Jag har haft en knäskada i menisken i åtta år och inte gjort något åt det, knät har låst sig från och till någon gång per år men den här säsongen hände det för många gånger och då var det dags för operation.

Men väntan på operation har tagit tid. Under tiden har Dennis tränat på i bästa mån och även gjort några minuter, bland annat under träningslägret mot Tvååkers IF.

– Det har funkat från och till, när det låser sig så håller det några timmar och när det släpper värker det. Jag fick kontakt med en läkare i Norrköping och han konstaterade att det inte fanns någon annan utväg än operation.

Hur var det att få det beskedet?
– Det är såklart tråkigt att behöva operera, men ju fler dagar som gick och ju mer jag fick reda på vad det var för typ av skada så kände jag mig lugnare. Sen när jag fick veta att det var en artroskopi (även kallad titthålsoperation) och att det skulle gå fort så såg jag positivt på det hela.

I onsdags förra veckan var det dags. Efter månader av väntan fick Dennis lägga sig på operationsbordet.

– Det gick bra och ganska snabbt, jag var bara där i någon timme.

Direkt från operationsbordet begav sig Dennis ned till Solid Park Arena för att kolla in lagkamraternas träning, hoppandes på kryckor.

– De lämnade jag hemma dagen efter, det var mer att andra ville hoppa runt på de än jag, haha! Nu kan jag kan gå och cykla nästan som vanligt igen.

Hur ser den närmsta tiden ut för dig?
– Nu är det bara att få tillbaka muskulaturen runt knät, sen är det bara att börja styrketräna i fyra veckor och förhoppningsvis efter det är det dags för fotboll igen. Det är lite tråkigt när man ser träningarna, men jag är närmre nu än jag någonsin varit under skadeperioden.

Fokus ligger på säsongen 2019.

– Mitt mål är att vara redo nästa säsong och få en hel försäsong att jobba med fysiken.

Under hösten får Dennis fortsatt se VSK från läktaren, något som gjort att han ser fotboll på ett annat sätt.

– Man ser från ett helt annat perspektiv och man lär sig en hel del när man ser från läktaren. Det är lärorikt för mig.

 

 

Dan Kiwii Persson
Foto: Arkiv