Asbaghi om VSK: ”Byggt ett lag som ska utmana om att vinna Superettan”

VSK Fotboll reser till Göteborg för att inleda tävlingssäsongen på Valhalla IP. I Svenska cupens första omgång ställs Grönvitt mot ett IFK Göteborg som har siktet inställt på titeln.
– Ingen i Blåvitt blir nöjd med att åka ut i en semifinal. Det är inget vi klappar oss på bröstet över. Vi vill nå långt, säger huvudtränaren Poya Asbaghi.

Likt VSK Fotboll flydde IFK Göteborg nyligen februarikylan för ett träningsläger på varmare breddgrader. Truppen landade åter på svensk mark i måndags efter ett – enligt Poya Asbaghi – lyckat läger i Portugal:

– Ett jättebra läger. Vi var där redan förra säsongen och visste exakt vad det var vi skulle få med planer och boende. Allt där nere är jättebra. Vår stora plump under veckan i Portugal blev skadan på Emil Holm. Det var riktigt tråkigt att han åkte på den där.

Holm, 19, skadade knät i en träningsmatch mot portugisiska Louletano (1–2) och backen väntas missa hela vårsäsongen.

Träningsmatchen mot Louletano var Blåvitts fjärde och sista match under försäsongen, som Göteborg genomförde utan någon seger.

– Vi är såklart inte nöjda med resultaten. Vi har spelat fyra matcher där vi spelat en oavgjord och åkt på tre förluster. Men prestationerna har varit bättre än resultaten, det kan vi konstatera. Nu vill vi att resultaten kommer också, säger Asbaghi.

”Rustat med Lindelöf-pengarna”

VSK Fotboll och IFK Göteborg återfinns i Grupp 7 tillsammans med Sirius och Sollentuna. Endast gruppsegraren avancerar till kvartsfinal. Asbaghi påpekar att lördagens tillställning kan bli en nyckelmatch.

– När lottningen kom var jag inte riktigt säker på vilka som är vår största utmanare i gruppen. Sirius borde vara det logiska svaret eftersom de kommer från Allsvenskan. Men Västerås har rustat med Lindelöfpengarna som har kommit in. De har byggt ett lag som ska vara med och utmana för att vinna Superettan. De har ett intressant truppbygge med både en bra startelva och en riktigt bra bänk. Efter gruppspelet kan det vara så att vi blickar tillbaka mot de här tre matcherna och inser att det är just den första gruppspelsmatchen som blev nyckelmatchen, säger Asbaghi.

Vad betyder cupen för IFK Göteborg?

– Först och främst är cupen rent historiskt viktig för IFK Göteborg. Klubben har tagit många titlar där genom åren och med det i bagaget går vi alltid in i cupen för att vinna varje match. Eftersom det är vår realistiska chans på en titel och på Europaspel, kanske redan i sommar, satsar vi på den rejält. Sedan cupen gjordes om för några år sedan har det ju inneburit att försäsongen har kortats ner. Skillnaden numera är att det inte längre är ett långt break fram till april. Vi får matcher tidigare som betyder något.

Hur är känslan inför tävlingssäsongen?

– Det är alltid kul när det drar igång på allvar. Träningsmatcher i all ära men det är tävlingsmatcherna man längtar efter. Svenska cupen är vår realistiska titelchans i IFK Göteborg för tillfället. Därför tar vi cupen på väldigt stort allvar, säger Poya Asbaghi.

IFK Göteborg – VSK Fotboll
Lördag 22 februari 16:30
Valhalla IP
Biljettinformation hittar du här.

Text: Johannes Ollson