Årets spelare prisas – när Grönvitt tar emot ÖSK: ”Nervöst med mycket folk på läktarna”

VSK Fotboll har stekhett rivalmöte mot Örebro SK på tisdag. Då kommer Årets spelare i klubbens löftesrika damlag att hyllas. ”Jag är väldigt tacksam över priset”, säger Elin Antonsson i en stor intervju.

Elin Antonsson gjorde 20 mål förra säsongen och utsågs till Årets damspelare i VSK Fotboll. Skyttedrottningen får ta emot priset när Grönvitts herrlag tar emot Örebro SK på tisdag kväll. ”Det blir nervöst med väldigt mycket folk på läktarna men jag är jätteglad över priset.”

VSK Fotboll var nykomling i division 2 förra säsongen och var till slut bara en poäng från att komma etta och närma sig elitfotbollen också på damsidan.

Framgången berodde till stor del på Elin Antonsson.

Seriens snabbaste forward hittade nätet 20 gånger.

– Jag tycker att vi gjorde det väldigt bra i fjol, säger 21-åringen när klubbmedia får en intervju efter lördagens triumf mot IF Karlstad Fotboll på Hitachi Energy Arena på Rocklunda i Västerås.

Elin Antonssons imponerande prestationer gjorde att VSK Fotbolls styrelse utsåg anfallaren till Årets spelare i damlaget.

– Jag blev jätteglad över priset och är verkligen tacksam.

Klubbens nyvalde ordförande Magnus Breitholtz delar ut utmärkelsen på innerplanen i samband med herrlagets prestigematch i Superettan mot Örebro SK.

Storpublik väntas till Hitachi Energy Arena.

– Det blir nervöst så klart med väldigt mycket folk på läktarna men jag är som sagt jätteglad över priset, säger Elin Antonsson ödmjukt.

Grönvitt inledde årets division 2-serie med att spela 4–4 i premiären borta mot Rynninge IK i Örebro för drygt en vecka sedan men ordnade i stället full pott i 2023 års första seriematch hemma.

15-åriga flicklandslagsspelarna Nathalie Brorson och Tilda Hellén såg till att det blev 2–1 och alltså tre poäng för de grönvita.

– Vi vänder ett underläge till seger. Det känns otroligt skönt. Samtidigt visar vi vilken stark grupp vi är. Inställningen är jättebra och vi springer för varandra hela matchen. Vi är bra tränade och orkar löpa i 90 minuter plus stopptid. Jag är otroligt stolt över det här laget.

Hur betydelsefullt var det att vinna?
– Det är förstås alltid skönt med tre poäng. Även mentalt är det viktigt. Vi vet att vi är ett bra lag och nu fick vi ett kvitto på det, säger Elin Antonsson.

Grönvitt hade kunnat leda med tre mål efter redan drygt en halvtimme men Karlstads keeper Moa Mill signerade två kvalificerade räddningar när just Elin Antonsson sprintade loss och KF-målvakten hade därtill hjälp av sin vänstra stolpe när Nathalie Brorson nickade från nära håll.

Elin Antonsson fick viss revansch när hon spelade fram Nathalie Brorson till 1–1 direkt efter pausen.

– Jätteskönt att vi fick in kvitteringen så snabbt.

Nathalie Brorson berömde Elin Antonsson i en aktuell intervju med klubbmedia tidigare i veckan.

Hur är det att spela med henne?
– ”Natha” är jätteduktig och jag tänker inte på att hon är sex år yngre. Men jag fick fick nästan en chock när jag läste det på hemsidan (skratt). Jag tycker att vi är ganska lika i spelet. Båda går raka vägen mot mål. Hon kommer att löpa och jag kommer att löpa. Nu ska vi hitta varandra i boxen också, säger Årets damspelare i VSK Fotboll 2022.

FOTNOT. Säkra plats till VSK Fotboll–Örebro SK på Hitachi Energy Arena nu på tisdag 25 april (kick off 19.00). Här är länkarna till säsongskort som gäller till herrlagets och damlagets samtliga seriematcher 2023 och till derbyliknande matchen mot ÖSK.

VSK Fotboll–IF Karlstad Fotboll 2–1 (0–1)
Målen:
 0–1 (42) Julia Lander, 1–1 (46) Nathalie Brorson, 2–1 (72) Tilda Hellén.
Hörnor: 10–5 (8–2).
Varningar, VSK: Emrica Randberg, Elvira Peterson. Karlstad: -.
Domare: Zeljko Ivkovic, Surahammar.
Publik: 176 (på Hitachi Energy Arena, Västerås).

Så spelade VSK Fotboll
Målvakt: Eila Viitala.
Backlinje: Julia Holmström (ut 46, in 88), Emrica Randberg, Evelina Sjöstrand (88), Tyra Magnusson.
Mittfält: Bianca Iglesias (37), Elsa Sund, Safiya Abdulkadir Abshir, Tilda Hellén.
Anfall: Nathalie Brorson (80), Elin Antonsson.
Avbytare: Sally Messing (37), Sofia Hasler (46), Elvira Peterson (80), Julia Lindholm,Jacqueline Jessen (målvakt).