VSK tionde nyförvärv till damerna!

Namn: Freja Grabmüller

Ålder: 27

Position: Målvakt

Klubbar: Barkarö SK, Franke IK, Gideonsbergs IF, BK 30, Rytterne/Barkarö, IFK Västerås

Hej Freja, hur känns det att vara klar för VSK?

– Det känns väldigt spännande och roligt. Laget gör en spännande resa och det är kul att få vara med på den. Tjejerna är härliga och vi kommer ha roligt både på och utanför planen.

Varför blev det VSK?

– IFK Västerås lade ner sitt damlag och VSK erbjöd provträningar och då blev jag kvar för det var/är roliga träningar.

Hur ser din fotbollskarriär ut hittills?

– Jag började spela i 4-5 års åldern i Barkarö, sedan fortsatte jag i Franke IK flicklag. När jag sedan satsade på damfotbollen vid 15 års ålder blev det Gideonsbergs IF och spel i division 1. Vid 18 års ålder gick jag över till BK 30. Efter några år där blev det för mycket med både fotboll och jobb så jag tröttnade och tog ett sabbatsår. Jag kom sedan igång igen i ett nystartat lag i Rytterne/Barkarö och de senaste fyra åren har jag spelat i IFK Västerås och där hittade jag glädjen med fotboll igen.

Var spelar du helst och vilka spetsegenskaper har du?

– Målvakt, jag är modig och höjdspelet är en av mina styrkor för då kan jag nyttja min längd.

Avslutningsvis, vad gillar du att göra på sidan av fotbollen?

– Vara med min hund, familj och vänner.