VSK straffade av AFC Eskilstuna

Målvakten Joshua Wicks stod emot flertalet försök från bland annat Emil Skogh

VSK Fotboll föll med 0−1 hemma mot AFC Eskilstuna efter ett sent straffmål av gästerna.

Grönvitt hade matchens första möjlighet i minut fem. Ett fint samspel mellan Karwan Safari och Simon Johansson ledde fram till en möjlighet för vänsterspringaren Emil Skogh. Bortakeepern kom ut bra efter Johanssons djupledspassning och skar av ytorna för Skogh, som inte fick avslutet förbi målvakten.

Emil Skogh stod även för avslutet vid tillställningens andra möjlighet. En nickresning efter ett högerinlägg letade sig ut till Skogh, som samlade upp andrabollen strax utanför boxen. Skogh la upp bollen för ett avslut med vänsterfoten och avlossade ett lågt skott mot högerstolpen. Keepern fick sträcka ut och hade vissa problem med skottet, men fick ut bollen till en högerhörna.

Runt halvtimmen in i matchen var han i farten igen – Emil Skogh. Ytterbackens frispark från högerinnerposition tvingade målvakten att ingripa, och han styrde även den här gången bollen till en högerhörna.

Fem minuter efter Skoghs frispark var Simon Johansson en ribbträff ifrån att ge VSK ledningen. Johansson fick bollen i höjd med straffpunkten efter en fin passning av Tronét, snett inåt, bakåt från en position nära kortlinjen. Simon Johansson tryckte till med höger bredsida och skruvade sånär in bollen, som träffade klockrent i överliggaren.

VSK skapade det mesta i chansväg i den första halvleken, men gästerna hade även de en boll i virket. Efter ett inspel från höger letade sig bollen fram till forwarden Nnamani. AFC-spelaren fick halvträff på avslutet, som fick en ovanlig bollbana och studsade fram och träffade Fagerströms högra stolpe.

AFC hade två fina lägen i inledningen av den andra halvleken innan Karwan Safari hade en bra möjlighet i boxen. Safari fick en passning av Almström Tähti, som hade brutit ett uppspel, längs högersidan av straffområdet och avlossade ett hårt skott mitt på keepern.

Lagen bytte sedan ett par halvchanser med varandra tills gästerna fick en straff i matchens 78:e minut. Efter ett inspel från höger, mot den främre stolpen, stördes Adam Larsson så pass mycket av David Engströms tackling att domaren pekade på straffpunkten. Wilhelm Loeper stegade upp vid elvameterspunkten och skickade in straffen lågt i Fagerströms högra hörn. VSK-målvakten gick åt rätt håll men fick se bollen passera mållinjen tätt intill stolpen.

Med fem minuter kvar av fighten stoppade David Engström en boll med armen på mittplan. Domaren gav Engström hans andra gula för matchen, som där och då tog slut för mittbacken. VSK fick jaga kvitteringen med reducerat manskap men Loepers mål blev matchens enda, och AFC lämnade Iver Arena med samtliga poäng.

Nästa match spelas måndag 21 september då Grönvitt åker till Gamla Ullevi för att ställas emot GAIS – avspark 19:00.