VSK startar projektet VSK-slussen för att få fler barn att prova på fotboll

Från juni och under sommaren bjuder VSK in barn som inte tillhör någon klubb att testa på fotboll.

Många av våra barn rör inte på sig i tillräcklig utsträckning. Som ett sätt att motverka det och öppna ögonen hos barn för fotbollens gemenskap och glädje har VSK Fotboll startat projektet VSK-slussen.

Noah Sjöblom som till vardags är tränare för VSK:s pojkar 08 leder projektet som innebär att barn bjuds in till öppna träningar där man får testa på att spela och träna fotboll. Noah tillsammans med andra grönvita tränare leder träningarna och svarar på frågor från föräldrar.

Han säger så här om projektet:

”Vi har många barn som står i kö till VSK:s olika barn- och ungdomslag och sen har vi en stor del av barn som inte rör sig alls eller för lite. Genom slussen-projektet hoppas vi kunna locka fler till fotbollen och de som vill fortsätta hjälper vi till olika klubbar i staden som matchar deras behov och önskningar. Viktigast för oss är att så många barn som möjligt får möjlighet att spela fotboll”

Projektet bedrivs under sommaren och har möjliggjorts med generös sponsring från fastighetsbolaget Mimer.

Första träningen är den 8/6 kl 18.30 på Skälby IP och är öppen för alla barn mellan 8-12 år. Ingen föranmälan eller särskild utrustning behövs – det är bara att komma ned och testa.

VSK önskar framtidens fotbollsspelare välkomna.