VSK spelade oavgjort mot AIK i årets första match

På ett soligt Skytteholms IP kryssade VSK mot AIK i den första matchen för säsongen. I en jämn tillställning inför 3803 åskådare skrevs slutresultatet till 1 – 1 efter ett sent kvitteringsmål från 17-årige William Videhult.

I Thomas Askebrands debut som huvudtränare för VSK fick vi se två nyförvärv och en hel del yngre talanger komma till spel. Matchen inleddes piggt från båda håll med högt passningstempo och löpvillighet. Just detta ledde fram till ett farligt frisparksläge för hemmalaget redan i den fjärde minuten, en frispark landslagsspelaren Sebastian Larsson förvaltade lågt i Anton Fagerströms vänstra hörn. Efter målet utspelade sig matchen till ett ställningskrig på mittfältet med unge mittfältsduon Kevin Custovic och Samuel Holm i spetsen. Förutom några halvchanser och fasta situationer var det svårt för lagen att komma till målchanser. Trebackslinjen med Pontus Fredriksson, Calle Svensson och Sean Sabetkar spelade stabilt och lagen gick in i halvtidsvila med mer att önska i offensiv väg.

Direkt i den andra halvleken öppnade matchen upp sig och VSK kunde komma till flertalet farliga målchanser, där bland annat Douglas Karlberg var en stolpträff ifrån att nicka in kvitteringen för Grönvitt. Halvleken fortlöpte med ett stabilt spel från VSK där man var snåla bakåt och kom närmare och närmare ett kvitteringsmål. Thomas Askebrand valde att göra flertalet byten i den andra halvleken, ett av dom skulle visa sig bli väldigt lyckat. För lagom till att den värmande januarisolen lagt sig kunde William Videhult värma de tillresta supportrarna med ett nickmål i 84:e minuten fint framspelad av Simon Johansson. Målet innebar 1-1 och att VSK inleder säsongen med ett oavgjort resultat mot bra motstånd på bortaplan.

I nästa träningsmatch ställs VSK mot Dalkurd. Matchen spelas 2020-02-01 kl 14:00 på Solid Park Arena.