VSK skriver lärlingskontrakt med Axel Malm

Axel Malm

16-årige Axel Malm har under nuvarande säsong tränat och spelat internmatcher med A-laget – nu skriver han på ett lärlingskontrakt.

Innermittfältaren har sen han anslöt till klubben representerat VSK P17, blivit kallad till landslagsläger och tränat med A-laget – nu belönas 16-åringen med ett lärlingskontrakt.

– Jag är sjukt glad, det känns lite overkligt faktiskt. Att jag har fått chansen att skriva lärlingskontrakt gör mig bara mer motiverad att sträva efter nya delmål och generellt förbättra mig som fotbollsspelare, säger Axel.

Innermittfältaren blev klar för VSK:s akademiverksamhet inför nuvarande säsong då han lämnade Eskilstuna City.

– Det har bara varit positiva känslor sen jag kom hit från mitt perspektiv. Klubben har tagit emot mig med öppna armar och samarbetet mellan klubben, ledarna och spelarna har fungerat extremt bra, säger han.

Hur har det gått rent sportsligt sen du anslöt tycker du?
– Jag tycker det har gått bättre än förväntat! Jag har fått bra feedback från ledare, spelare och alla medarbetare i klubben vilket är väldigt roligt, det glädjer mig. De första träningarna var man lite nervös, man vill inte göra bort sig, men efter varje träning släpper det lite samtidigt som självförtroendet ökar.

VSK Fotbolls sportchef Robin Blommé om Axel Malms nya kontrakt:
– Axel är en spelare med flera intressanta egenskaper och vi hoppas och tror att han kommer fortsätta utvecklas i vår miljö de kommande åren.

Hampus Lundskog