VSK skriver kontrakt med två 02:or

William Söderholm och Jakob Rylander, till vardags i U16 och U17, skriver nu varsitt treårsavtal med VSK Fotboll.  – Vi ser en långsiktighet och vill visa att vi satsar på våra unga spelare, säger Tor-Arne Fredheim.


Carlos Gaete Moggia, William Söderholm, Calle Svensson, Jakob Rylander

Till hösten ska både William och Jakob börja gymnasiet och båda har sökt in till Widénska Idrottscollege i Västerås. Nu är båda överens om att under gymnasietiden spela för VSK Fotboll.

– Det är kul att VSK tror på mig, så att jag kan visa upp ännu mer av mig själv och vad jag går för, säger William Söderholm.

– Det känns väldigt bra, jag ska ändå stanna i Västerås och VSK är den största klubben i staden så det känns bra, säger Jakob Rylander.

William är innermittfältare och Jakob mittback. De båda har fina ord att säga om varandra.

– Jakob är en nyckelspelare för oss i U16 och U17. Han är snabb och löser duellerna mot motståndarnas forwards, säger William om Jakob.

– William är väldigt stark i kroppen, är teknisk, snabb och bra på att passa. Han blir lätt arg men det behöver inte vara något negativt. I fotboll måste man ha karaktär, säger Jakob om William.

Både William och Jakob har en förhoppning om att få träna med A-laget under säsongen 2018. TAF ser det som viktigt att man tar hand om klubbens egna spelare.

– Vi ser en långsiktighet och vill visa att vi satsar på våra unga spelare, i det här fallet William och Jakob, säger TAF.

Anders Boman, som är akademichef för VSK Fotboll, förklarar lite hur klubben numera jobbar över gränserna och lagen.

– Metoden vi använder är att vi slår upp dörrar genom att ha en bra dialog mellan de olika akademitränarna och TAF vilket gör stegen mellan de olika lagen kort. Målsättningen är att vi ska få fram fler seniorspelare ur de egna leden. Jag och TAF har en nära dialog vilket gör att vi också har mycket bättre koll på våra egna spelare. Samtidigt behöver vi ge spelare erfarenhet från seniorfotbollen där det är lite tuffare.

På bilden ovanför ser ni även A-lagsspelarna Carlos Gaete Moggia och Calle Svensson, som kommer vara faddrar åt William och Jakob.

Dan Kiwii Persson