VSK sjätte nyförvärv till damlaget!

Namn: Louise Johansson
Ålder: 27
Position: Yttermittfältare
Klubbar: Romfartuna GIF, BK30, IFK Västerås

Hej Louise, hur känns det att vara klar för VSK?

Jättekul! Mitt gamla lag lades ner och det har varit lite oklart om det skulle bli någon fotboll för mig år, så nu när det är klart med VSK så känns det jättebra.

Varför blev det VSK?

Jag hade inga planer på att byta lag men när mitt lag lades ner så kändes den här möjligheten perfekt. Min man Simon Johansson spelar i herrlaget, så nu är familjen samlad.

Hur ser din fotbollskarriär ut hittills?

Jag spelar för att det roligt och har egentligen inte haft mål att spela högt upp i divisionerna. Laget i IFK Västerås bestod mest av kompisar och vi gjorde en resa från division 4 till division 1 på sju år. Jag startade i Romfartuna och spelade där till tonåren. Sedan gick jag till BK30 men kände att fotbollsglädjen försvann och då gick jag över till IFK Västerås, 2014.

Var spelar du helst och vilka spetsegenskaper har du?

Jag är renodlad högerytter och har bra blick för spelet. Under mina år i IFK Västerås har det blivit en hel del poäng. Jag är mycket positiv och stöttar och peppar mina lagkamrater.

Vad tycker du att laget ska ha för målsättning i år?

Jag tycker att vi ska gå för serieseger, såklart! Jag har inte full koll på de andra lagen i serien men jag tycker att tjejerna är superduktiga. Får vi ihop laget ska det nog gå.

Avslutningsvis, vad gillar du att göra på sidan av fotbollen?

Just nu är jag mammaledig och umgås med min son och man. Med vårt nyköpta hus så är det mycket att göra hemma också. När pandemin väl är över så hoppas jag att kunna resa mycket och upptäcka saker.