VSK Herr: Lagkaptenen om premiären

Fotbollspremiären står för dörren.
Så här tänker Simon Johansson om läget i truppen.
– Jag tycker truppen ser lovande ut. Det är många unga och hungriga som knackar på dörren till startelvan, säger lagkaptenen.

Vi tog ett snack med Simon för att stämma av så här några dagar innan domaren blåser igång premiärmatchen för VSK på Grimsta IP.

Hej Simon – hur är läget med dig?

– Det är bara bra – det känns som jag väntat på premiärmatchen en evighet nu. Formen är på uppåtgående och det ska bli kul att komma igång.

Hur har försäsongen varit för laget tycker du?

– När man tittar tillbaka på den kan man nog säga att det har gått upp och ned. Det känns som att vi kunnat varit bra i en halvlek och sen inte i nästa. Visa matcher har varit mindre bra och några har varit bra som helhet.

– Men det känns också att ju mer vi spelat ihop har spelet satt sig mer och mer – att vi ser ut som ett lag tillsammans. På det hela taget känns det som att vi är redo, sen kommer det att visa sig vilken nivå vi håller när det drar igång.

Hur ser läget ut i truppen tycker du?

– Det ser intressant och lovande ut tycker jag. Det är många unga i truppen som är hungriga har tagit stora kliv under försäsongen. Flera av dem har gjort bra försäsonger som bådar gott. Sen får vi se, när serien börjar ställs andra krav på oss.

Med alla nya i laget – har spelet eller förutsättningarna förändrats jämfört med i höstas?

– För oss spelare handlar det om att jobba upp en ny kemi i gruppen. Det måste till ett nytt samspel på planen. Mycket handlar om att vi alla måste lära oss vad en viss spelare är bra på, hur han vill ha bollen, hur laget fungerar i olika situationer med mera. Allt det här tar tid att få till, det är en process.

– Nu är vi ju inte ett helt nytt lag utan de som kommit in har snabbt anpassat sig och vi har hittat grunderna i vårt spel. Sen kommer det behövas mer tid och matcher för att få till smådetaljerna.

Om vi tänker på lördagen – hur förbereder man sig för en premiär?

– I mitt fall tänker jag så lite på det som möjligt en timme innan matchstart. Det funkar inte för mig att gå och tänka på det hela veckan, då blir man för mentalt trött innan det har börjat.

– Sen är det så klart väldigt speciellt med en premiär, med all publik, alla förväntningar, nerverna och att man vill ha en bra start på serien. Det är mycket man kan fundera på men i grunden handlar det om att premiärer är väldigt roliga att spela.

Vi spelade mot BP på bortaplan i premiären för nästan exakt tre år sedan – vad har du för minnen från den matchen?

– Det var första matchen i elitsammanhang för min del och för klubben på lång tid. Den matchen kommer alltid ha en speciell plats i mitt fotbollsminne.

– Det var en gigantisk hype runt matchen och vi lyckades på något sätt vinna trots att vi var underlägsna – det var kul match.

Du slog in avgörande 1-2 målet.

Ja, precis. Det var en omställning där jag fick bollen av Filip (Tronét) och kom själv med målvakten. Förhoppningsvis kan vi göra något liknande på lördag.

Avslutningsvis – vad tycker du vi som står och tittar ska ha för förväntningar på laget i år – vad är realistiskt?

– Ja – vad är realistiskt. Jag tycker det är jättesvårt att svara på den frågan. Jag har ingen riktig bild än hur lagen i serien ser ur och hur bra vi är jämfört med våra konkurrenter. Naturligtvis hoppas jag vi kommer bättre än förra året. Vi har potential att vara topp 6, men vi kan lika gärna hamna på samma position som förra året.

– Som alltid är det viktigt att få en bra start så att man kan titta uppåt i tabellen. Vi har ett bra lag så jag hoppas vi får till det nu i början och kan bygga på det, säger Simon avslutningsvis.

Vi önskar lagkaptenen och laget lycka till på lördag!