VSK Herr: Lagkaptenen om läget i laget inför morgondagens match

Tillbaka på planen igen efter några veckor av skadebekymmer.
Lagkapten Simon Johansson ser trots allt fram emot hösten med tillförsikt.
– Vi har en tuff period just nu men vi ska vända på skutan och börja vinna, säger Simon.

Simon Johansson har missat flera matcher på grund av en fotskada som gjort så ont att spel varit en omöjlighet. Men nu är han redo för lördagens match mot Norrby IF.

Vi tog ett snack med lagkaptenen inför morgondagens match för att höra hur han ser på läget i truppen och situationen i stort.

Simon, vi börjar med att höra hur det är med dig – du har varit borta några veckor med en skada.

– Det stämmer. I slutet av matchen mot Landskrona fick jag en smäll på foten som gjorde rejält ont. Foten svullnade upp och det var det inre ledbandet som tagit smällen. Det är en skada jag inte haft förut och rehabtiden är längre för de inre ledbanden än de yttre. Nu är jag dock snart 100% smärtfri och redo för match.

Du spelade en stund mot Öster.

– Det gick bra utifrån skadan, jag vågade gå in 100% i duellerna. Sen var det en svår match att hoppa in i då vi var tillbakapressade och det var svårt för mig att göra det jag är bra på.  

Hur upplever du den gångna månaden sen Kalle Karlsson tog över huvudtränarskapet – är det annorlunda?

– Det har varit väldigt många taktiska genomgångar och taktiska träningar. Kalle och Alexander (Rubin, assisterande tränare) vill så klart öva in sitt sätt att se på fotboll. Nu har de taktiska träningarna blivit lite färre och vi har mer ”vanliga” träningar, skulle jag säga. Det är en bra mix just nu.

– Som tränare är de väldigt noggranna och jag tycker de har en fin fotbollsfilosofi. Sen är det så klart svårt att genomföra allt de vill när resultaten inte gått vår väg på sista tiden. Det är en tuff period nu men om vi kan vända på skutan och ta några segrar tror jag också att vi kan utveckla vårt spel ännu mer i linje med hur de tänker.

Ser man till resultaten och prestationerna på planen den sista tiden kan man kanske säga att det har varit svajigt.

– Jag tycker det är svårt att ge någon sammanhållen analys av senaste tidens matcher, det har varit olika saker som varit bra och som inte fungerat. Vi kan ta matchen mot Akropolis som exempel där vi säkert har tjugo avslut och bara får in ett mål, medans de får in tre varav flera är alldeles för enkla. Sen har vi matchen mot Brage som har ett annat ansikte där vi spelar väldigt bra fram till 80:e minuten då vi tappar försvarsarbetet.

– I grunden tror jag det handlar om att vi har haft viktiga spelare borta som kunnat ge stadga till laget. Men nu ljusnar det. Jag tror vi kan göra en bra höst och fixa kontraktet.

Vad är det som ska göras bättre?

– Det är i första hand vårt försvarsspel som behöver sitta i matcherna. Vi tränar försvarsspel, hur vi ska uppträda och agera på planen. Sen uppkommer det alltid situationer i matcherna där det handlar om vilken prestation som görs på planen. Som kollektiv måste vi bli bättre i vårt försvarsagerande.

– Sen vill vi äga bollen mera och på så sätt låta motståndaren jaga och trötta ut dem. Det är kanske inte något vi hinner ordna med under brinnande seriespel nu i höst men det är något som vi jobbar med för att bli bättre på. Vi måste kunna föra matcher på ett bättre sätt än vad vi gör idag.

Imorgon är det match mot Norrby – vad tänker du?

– Vi har aldrig vunnit mot Norrby sen vi kom upp i Superettan den här omgången. Det är dags att slå dem nu. För att det ska lyckas måste vi vara otroligt noggranna i vårt defensiva arbete och ge dem så få chanser som möjligt. Sen måste vi förvalta våra lägen. Norrby är skickliga på att försvara sig och vi kommer inte få särskilt många lägen att göra mål, så vi måste ta tillvara på det som bjuds, säger Simon avslutningsvis.

Matchen börjar 15.00 imorgon lördag och spelas på Iver Arena – kom och stötta våra grönvita krigare.

Du kommer väl också ihåg att VSK Dam spelar bortamatch i Skultuna på Lördag. Matchen är mot Skultuna IS och börjar 12.00 och spelas på Kvarnbackavallen – ja, du hinner med att se båda!

Välkommen!