VSK Fotboll vill ha hjälp att utveckla föreningen

Snart står en ny säsong för dörren och med den drömmar och förväntningar men också utmaningar. För att hantera utmaningarna och lyckas med det vi vill behöver vi få mer intäkter och bli fler som aktivt jobbar med VSK Fotboll.

Att lyckas i elitfotbollen är riktigt tufft och det är också tufft att nå den som vårt damlag just nu satsar på. Att ha en framgångsrik akademi är viktigt men kostar också ordentligt med resurser. Att utveckla våra barn och ungdomar till fotbollsspelare är fantastiskt roligt och viktigt men kräver både pengar och tid för att det ska bli bra.

Styrelsens analys av förutsättningarna är att vi dels behöver mer intäkter för att lyckas med våra mål och att vi behöver bli fler som sakta men säkert bygger upp föreningen för att skapa den grund som behövs för att ta de steg vi vill.

Styrelsen jobbar hårt med att skapa rätt förutsättningar för framtiden men som ordspråket säger ”Ingen kan göra allt men alla kan göra något”

Just nu har vi identifierat några områden som vi särskilt behöver utveckla för framtiden

  • Samarbeten – vi behöver utveckla våra samarbeten med företag och organisationer i Västerås. Vi har många idéer som vi vill förverkliga. Nu vill vi träffa dig som företagare eller organisation för att diskutera hur vi kan hitta fruktbara samarbeten. Hör av dig till oss!
  • Intäkter – Klubben behöver förslag och initiativ från personer som har goda idéer om hur klubbens intäkter kan öka i stort och smått – har du några vassa tankar?
  • Stöd- och Fixarklubben – Många klubbar har samlat en grupp av äldre gentleman runt verksamheten. Det är ofta gamla spelare eller andra intresserade. Gruppen hjälper klubben med allt möjligt, stort som smått när det behövs, samtidigt som man träffas och umgås. Vi skulle vilja ha en sån fixarklubb (med både män och kvinnor) i VSK Fotboll. Vi behöver hjälp med diverse saker men lika viktigt är den sociala sidan av gruppen. Vill du var med i en sådan klubb? Vi har ordnat med en Facebook-grupp som du kan anmäla dig till. I gruppen kommer klubben lägga ut saker som vi behöver hjälp med. Anmäl att du vill vara med du också!
  • Hållbarhet – Klubben jobbar aktivt med hållbarhet utifrån ett ekonomiskt, socialt och miljömässigt perspektiv. Vi behöver förstärka vår kompetens i styrelsen i de här frågorna. Har du kompetens inom några av de här områdena och känner att du vill jobba aktivt med frågan inom Västerås största fotbollsförening? Nu finns chansen! Du behöver inte sitta i styrelsen om du inte vill utan kan vara adjungerad med en mer rådgivande och aktiv roll i din fråga.
  • Supporterförening – Om styrelsen fick önska skulle vi ha en väl fungerande och aktiv supporterförening som skulle vara klubbens samarbets- och dialogpartner. Det finns många saker vi gemensamt behöver jobba med för att utveckla vår klubb.

Det här är några av de saker vi styrelsen aktivt jobbar med. Du har säkert andra idéer och tankar om vad som kan göras bättre. Kontakta oss med ditt intresse eller förslag!

marknad@vskfotboll.nu

kansli@vskfotboll.nu