VSK Fotboll uttalar sig om lördagens händelser i samband med träningsmatchen mot Djurgårdens IF

I samband med herrlagets försäsongsmatch i lördags mot Djurgårdens IF på Hitachi Energy Arena inträffade ett antal ordningsstörningar som slutligen ledde till att domarna i samråd med polis och representanter från båda klubbarna avbröt matchen efter ca 70 minuters spel. Ordningsstörningarna innefattade bland annat att pyroteknik användes som ledde till att en person fick uppsöka sjukhus för kontroll av hörseln.

VSK Fotboll ser mycket allvarligt på ordningsstörningarna. Det är fullständigt oacceptabelt att personer som besöker klubbens arrangemang råkar ut för eller riskerar att råka ut för någon form av personskada eller obehag, oavsett anledning.

Klubben jobbar aktivt med värdeorden GLÄDJE – ANSVAR – GEMENSKAP i hela vår verksamhet. Vi förväntar oss att den publik som besöker våra arrangemang lever upp till andan i värdeorden och att nödvändig hänsyn och respekt visas mot varandra, vilket är nödvändigt när så många människor samlas på en begränsad yta.

VSK Fotboll tar på skarpast möjliga sätt avstånd från alla former av ordningsstörningar i samband med våra arrangemang. Det inträffade har fått klubben och övriga aktörer att ytterligare intensifiera arbetet med säkerhetsfrågor. Vi jobbar nu vidare med samtliga inblandade parter för att skapa trygga och säkra framtida arrangemang.

//VSK Fotbolls klubbchef och styrelse