VSK Fotboll tar rygg på Liverpool FC – anlitar inkasttränare inför säsongen i Superettan

Premier League-klubben Liverpool blev föregångare i engelsk fotboll när Jürgen Klopp 2018 anlitade dansken Thomas Grönnemark för att förbättra lagets inkast. Nu går VSK Fotboll samma väg.

Magnus Jonsson är inkasttränare – nu har han tagit VSK Fotbolls herrlag under sina vingar för att förbättra lagets inkast.

Magnus Jonsson, 46, från Bollnäs har specialstuderat inkast i många år och kommer att hålla ett antal specialpass under våren. På tisdagen höll han sin första drillning med VSK-spelarna.

– Det här är en del av spelet som man inte tränar speciellt mycket. Många spelare kastar bara in bollen längs linjen och hoppas att den blir kvar inom laget, säger VSK:s manager Kalle Karlsson.

Magnus Jonsson, som tidigare tränat klubbar som Bollnäs GIF i division 2 och varit assisterande tränare i Gefle IF i division 1, ser fram emot uppdraget.

– Det finns alltid en fara i att tappa bollen vid inkast eftersom laget i vissa fall kan vara i sämre balans, framför allt vid snabba inkast. Sen är det självklart också så att om det finns kapacitet i laget att kasta riktigt långt så är det ett extra vapen i anfallsväg, säger Magnus Jonsson.

Vad kan du tillföra till VSK Fotboll?

– Jag hoppas att kunna bistå med lite idéer till VSK och Kalles stab. Framför allt förbättra procenten gällande possession vid inkast, och komma så nära 100% fortsatt bollinnehav som möjligt. Med hjälp av statistik, träningsmetoder och även idéer från andra tränare som fokuserat på inkast, så hoppas jag att det blir ett värdefullt inslag i laget. Sen vill jag också tacka för förtroendet att vara en del av en så anrik och fin förening som VSK under 2023!