VSK Fotboll – Östers IF i bilder och i ord

VSK Fotboll har en, ibland två fotografer, som hjälper oss med bilder från herrlagets matcher. Vi avslutar den här långa säsongen med några bilder från gårdagens match där vi också plitat ned några passade ord till varje bild.

En stilstudie i utsparkens konst. Annars hade inte Anton särskilt mycket att göra denna gråa eftermiddag. Han gjorde dock en finfin benparad i matchens absolut sista minut när Petar Petrovic fick ett fint läge att avsluta vid bortre stolpen. Anton räddade tre poäng åt VSK med den aktionen.
På tal om fd VSK-spelaren Petar Petrovic, här ser vi honom i duell med en kantspelare i Grönvitt. Visst kan man väl säga att de har en liknande spelstil, även om de spelar på olika kanter. Båda är snabba och har som spetsegenskap att utmana och ta sig förbi sin motståndare. Passande nog vann Moonga denna duell och fick frispark efter lite för mycket kärlek från Petars sida.
Som alla vet gjorde Viktor Prodell 1-0 till VSK i denna match. Det har vi ingen bild på då nog ingen fotograf på plats hängde med i svängarna vid målet. Här lyfter vi istället fram en annan egenskap hos Viktor, att arbeta hårt i försvarsarbetet. På den här bilden ser vi Viktor göra någon han sällan gör, fälla en motståndare när han jobbar hemåt. Resultatet blev frispark till Öster och varning för Viktor, hans första i den grönvita skruden.
Omklappning av målskytten Viktor Prodell som enkelt rullade in 1-0 för VSK. I den här matchen fick vi se två av VSK:s absolut finaste mål denna säsong. Upprullningen av motståndarförsvaret vid 1-0 var ett skolboksexempel på hur sånt går till. Simon Johansson meddelade också i halvtidsintervjun för Dplay att det är precis så man vill spela. Här lyckades man på bästa sätt.
Kevin Custovic har fått en armbåge i ansiktet/halsen. Ida Wiberg som är fysioterapeut i VSK hjälper honom att komma på benen igen.

Under årets alla hemmamatcher har supportrarna stått där. Till en början var de några enstaka, nu betydligt fler. De står på stegar, byggställningar och lastbilstak. Vi kan tänka oss att äga en stege i det närmaste har blivit en statussymbol bland supportrarna. Ingen vet hur det går med publikfrågan inför nästa säsong. Det är kanske läge att ta det säkra före det osäkra och se till att en stege finns högst upp på önskelistan som ska in till tomten nu. Under senare tid när mörkret och kylan fallit på har klubben kokat kaffe och serverat supportrarna i halvtid, något som uppskattats enligt de rapporter vi fått.
Gustav Rydberg kom in i andra halvlek för spel på mittfältet. Huvudtränare Askebrand tycker Gustav sett riktigt bra ut på träningarna på sistone och har gott hopp om att den nyligen fyllda nittonåringen ska utvecklas ytterligare under den kommande försäsongsträningen.
Segerskytten Moonga Simba blir omkramad av William Videhult efter matchen. Glädjen hos de både ynglingarna går inte att ta miste på. Till vänster om dem ser vi assisterande tränare Leffe Berg som har i uppdrag att just jobba med klubbens talanger och yngre spelare och se till att de kan utvecklas optimalt.
Spelare och ledare tackar supportrarna efter matchen för den säsong som just avslutats. Mellan Pedro och David ser vi Micke Södergran, han är koordinator i klubben vad gäller logistik och jobbar bland annat med herrarnas A-lag. Han ser till att allt fungerar runt omkring truppen. Micke har jobbat som kock i många år och ett av hans uppdrag är att hjälpa spelarna med att äta bra och näringsrik mat.
Som så många gånger förr är Calle Svensson den spelare som dröjer sig kvar allra längst när det kommer till att tacka supportrarna för deras stöd under en match. Här ser vi honom ensam kvar tackandes för sångerna under lördagens match.