VSK Fotboll – Örebro SK i ord och bild

Vi har plockat ut de bästa bilderna av vår fotograf från gårdagens storseger mot ÖSK. Bara att fortsätta njuta av minnena från matchen.

Vad är en stormatch utan ett Tifo. Här ser vi gårdagens Tifo med ett tydligt budskap.
Startelvan står och väntar på matchstart.
Precis innan matchen blåstes igång fotograferades startelvan med matchsponsorn Telways logga.
Det var en stor och röststark klack på hemmastå som stöttade laget matchen igenom. Konkurrensen om ljudet var dock stor från en månghövdad ÖSK-klack som också höll igång. Det var stormatch i luften och det blev en mäktig ljudkuliss matchen igenom.
Det tog inte särskilt lång tid innan hemmapubliken fick anledning att jubla. Redan i den 8:e minuten smäller Max Larsson in 1-0 på en utsökt halvvolley – otagbart för målvakten.
Sedan fick vi vänta till den 40:e minuten då det var dags för mer jubel när Miguel Sandberg dunkar in 2-0 efter en hörna. VSK visade effektivitet och tog tillvara på de chanser man fick.
I halvtidspausen fick forwardsesset i damlaget Elin Antonsson ta emot VSK Fotbolls pris som bästa damspelare 2022. Vi har väntat länge på att få dela ut priset som vi så klart vill göra inför så många som möjligt. Prisutdelare är tf klubbchef Stefan Brandberg.
I början av andra halvlek avbröts matchen tillfälligt då ”smällande” pyroteknik använts av ÖSK-klacken, samt att det blev dåligt med sikten.
Jabir Abdihakim Ali blev inbytt i slutet av matchen och precis som mot Helsingborg har han inte varit inne mer än några minuter innan han i en mycket snygg aktion sliter sig loss och levererar en öppnande passning som innebär mål. I TV-intervjun nämner Jabir att han försökte göra en ”Taha Ali” med referens till Tahas ursnygga mål i MFF gångna helgen. Här ser vi honom försöka ta sig förbi ÖSK-målvakten utan att riktigt lyckas.
Även om Jabir inte lyckas ta sig förbi målvakten så kan han spela in bollen snett bakåt till en helt fri Martin Gambos som enkelt rullar in bollen i mål. 3-0 till VSK.
3-0 målet utlöser ett vilt firande framför VSK-klacken. Glada spelare, glada supportrar, glada matchvärdar och glada bollkallar. Alla är glada – så klart.
Med segern säkrad visade VSK-klacken upp ett specialtifo som förberetts för gästerna.
Ja – vad säger man – en fantastiskt skön seger!
Sedvanligt firande och tackade av fansen på plats.
Ett kärt arbetsmoment som tillkommit för spelarna är att skriva autografer efter hemmamatcherna. Det tog en rejäl stund efter matchen innan alla fått sitt och spelarna kunde samlas i omklädningsrummet för segerfirande.

Vi vill passa på att tacka alla som var på plats i tisdags och bidrog till den härliga stämningen på Hitachi Energy Arena. Vi syns om några veckor när det är dags för hemmamatch igen.