VSK Fotboll och Fagersta Södra IK inleder samarbete

Foto: Åke Hedvall

Sebastian Selin lånas ut till Fagersta Södra IK under säsongen 2020 genom ett samarbetsavtal.

Grönvitt och Fagersta Södra IK inleder ett s.k. fotbollsutvecklande föreningssamarbete där spelare kan representera båda föreningar med kort varsel. Fagersta, numera hemmahörande i Division 2 norra Svealand, och VSK har enats om att Sebastian Selin säsongen 2020 kommer ingå i detta samarbete.

– Väldigt kul att stifta ny bekantskap med Fagersta på detta vis och inleda ett samarbete där alla parter är vinnare. För just Sebastian i detta fall blir hans tillvaro optimal både vad gäller träning- och matchmiljö, då han delvis fortsatt kommer träna med vårt A-lag. Känns bra att vi kan erbjuda några
av våra unga spelare en lösning som verkligen främjar deras utveckling, kommenterar sportchef Robin Blommé.

17-årige Selin som anslöt till Grönvitt från VIK Fotboll till denna säsong kommer i Fagersta drillas av ingen mindre än Andreas Isaksson, som är målvaktstränare i klubben.

Fagersta Södra IK:s sportchef Patrik Salminen:

– Det känns oerhört kul och spännande att inleda ett samarbete med länets bästa fotbollsklubb och jag hoppas att det kan vara ett samarbete som sträcker sig över många år framöver och som blir gynnsamt för bägge föreningarna både på kort och lång sikt. Vi får i och med detta samarbete möjligheten att låna en väldigt duktig och spännande målvakt som imponerat stort på oss under dom veckor han tränat med oss, säger Salminen och avslutar:

– Sebastian blir ett välkommet tillskott i Fagersta Södra IK och vi hoppas kunna bidra till hans fortsatta utveckling samtidigt som vi får stor nytta av honom.

VSK Fotboll