VSK Fotboll inleder samarbete med IK Franke

Samarbetet är ett så kallat ”fotbollsutvecklande föreningssamarbete” som innebär att spelare har rätt att representera två klubbar i seriespel. VSK har redan skrivit ett sådant avtal med Motala AIF i Ettan Norra dit försvararen Max Pettersson gått på lån.

Adam Padovan blir det första VSK-spelaren att spela för IK Franke i den nyligen överenskomna avtalet mellan klubbarna. På bilden ser vi Kalle Karlsson, manager i VSK, med Adam Padovan och IK Frankes huvudtränare Daniel Malmlöf.

Inledningsvis innebär samarbetet med IK Franke att wingbacken Adam Padovan, 18, lånas ut till division 2-klubben.

Adam Padovan, som belönades med ett seniorkontrakt i VSK förra året, kommer nu att kunna få nyttig speltid i division 2 norra Svealand med IK Franke – samtidigt som han kan träna och spela matcher med VSK:s herrlag i Superettan.

Utlåningslistan kan justeras till varje givet speltillfälle, vilket öppnar möjligheten att fler spelare kan bli aktuella för utlåning till IK Franke längre fram.

Kalle Karlsson, manager:

– Jag är väldigt glad över att vi har hittat en lösning med IK Franke gällande samarbete. För Adam blir det här en perfekt möjlighet att få seniormatcher men samtidigt kunna träna ett antal pass varje vecka i en Superettan-miljö. Det är också glädjande att vi kan hjälpa till att förse en Västeråsklubb med talangfulla spelare, vilket kan gynna Franke i serien.