VSK Fotboll dokumenteras hela säsongen – följ #roadtosuperettan på VLT.se

Ikväll är det premiär för VLT och MittMedias nya dokumentär #roadtosuperettan. Vi har tagit ett snack med mannen som kommer filma, klippa och följa VSK Fotboll tätt under hela säsongen. – Jag får komma in i deras vardag, säger Kevin Johansson, journalist på VLT.

Anledningen till namnet #roadtosuperettan är solklar. Klubben, supportrarna, media och staden vill ha upp VSK Fotboll i Superettan, dessutom är man storfavoriter sett till norrettans tränartips.

– Om vi börjar med namnet så är det en jäkligt speciell säsong. Klubben har investerat mycket pengar och hopp i att det ska hända något den här säsongen. Att få följa det från insidan och leverera det till alla intresserade är en unik chans skulle jag säga.

Det behövs mycket förarbete för att en sån här dokumentärserie ska klaffa. Först och främst behövdes tillåtelse från VSK Fotboll att lokal media ska få komma så pass nära laget, sedan behövde man även få med sig ledarna och spelarna. Utan deras engagemang skulle serien inte bli så bra som den kan bli.

– Efter det mottagandet jag fick av Tor-Arne (Fredheim) och spelarna så känns det jättebra. Jag sa i ett möte med spelartruppen att det är jag som har någonting att bevisa för de och inte tvärtom. Det är jag som måste förtjänas förtroende och visa att de kan lita på mig – och det är jag oerhört inspirerad att bevisa.

Vad ser du mest fram emot i den här serien?

– Det är känslorna kring matcherna, att få komma nära inpå som ”ringen” före match. Få med alla snack i halvtid och förhoppningsvis enorm glädje efter många matcher. I det långa perspektivet så är det att följa resan, känslorna och tankarna hos spelare och ledare under en hel säsong. Förhoppningsvis får vi en säsong som stegras och stegras mot att ta sig till Superettan.

Uppladdning inför genrepet mot Åtvidabergs FF. Foto: VLT

Första avsnittet släpps ikväll, fredag 6/4, 20.00 och kan ses på VLT.se För att kunna se alla avsnitt behöver du ha PLUS-abonnemang hos någon av MittMedia-koncernens nättidningar. Om du inte har det, se till att skaffa det idag.

– Det första avsnittet blir utifrån ett försäsongsperspektiv. Det är mycket fokus på genrepet mot Åtvidaberg och det sätter också avspark på sättet jag kommer följa laget. Det är scener från omklädningsrummet före, i halvtid och efter matchen. Även spelarsnack från Simon Johansson och Karwan Safari gällande premiären imorgon och vad hela säsongen handlar om.

Om vi bortser från serien och pratar med Kevin utifrån hans perspektiv som journalist och stor koll på VSK Fotboll så tror han att det kan bli en otroligt rolig säsong.

– Jag har jättestora förhoppningar på den här säsongen. Laget är starkt och har till skillnad från de tidigare säsongerna breddat truppen. Det ska bli spännande att se hur Tor-Arne kan vidareutveckla den här truppen. Jag hoppas för alla Västeråsares del att det är VSK som kommer komma ut störst den här gången.

Slutligen vill Kevin passa på att tacka alla inblandade som gör hela dokumentärserien möjlig.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla inom VSK som gett mig och MittMedia den här chansen och möjligheten att göra den här grejen. Alla från marknadsorganisationen, Michael Campese, styrelsen, Tor-Arne och slutligen alla spelare. Det är jag tillsammans med spelarna som ska se till att göra något extra av den här säsongen för alla supportrar, fans och alla som är intresserade av VSK.

Dan Kiwii Persson