VSK fortsatt obesegrade under 2020

I en öppen tillställning inför 210 åskådare vann VSK mot AFC på Tunavallen. I David Engströms debut från start var det offensiven i Grönvitt som glänste mest under fredagen. VSK vann efter att Filip Tronét, Brian Span, och Douglas Karlberg alla skrivit in sig i målprotokollet under den första halvleken – slutresultatet skrevs till 3 – 1 i favör till VSK.

Inför dagens match var det endast två förändringar i startelvan jämfört med matchen mot Dalkurd för en knapp vecka sedan. David Engström och Calle Svensson tog båda plats i backlinjen – men det var offensiven som lös starkast under fredagseftermiddagen. VSK inledde direkt med löpvillighet och satte hög press på AFC Eskilstunas uppbyggnadsspel. Det resulterade omgående och utlöste ett målfyrverkeri från bortalaget. Redan i den fjärde minuten tryckte Filip Tronéts in sitt första mål för säsongen efter en tveksam aktion av hemmalagets målvakt på Emil Skoghs inlägg. Efter ledningsmålet fortsatte AFC Eskilstuna att ta stora risker i sitt uppbyggnadsspel som VSK utnyttjade med sitt höga presspel. Efter 25 minuter skulle ingen ifrågasätta en 5 – 0 ledning för det helvita bortalaget – man fick nöja sig med en 3 – 0 ledning. Grönvitt kom i våg efter våg med vackert kombinationsspel på den offensiva tredjedelen. 2 – 0 kom i den elfte minuten då Brian Span fick till en raket på halvvolley rakt upp i det högra krysset. Douglas Karlberg utökade sen till 3 – 0 på en språngnick efter ett vackert kombinationsspel på vänsterkanten mellan Brian Span och Emil Skogh. VSK ställde till med problem för AFC genomgående i den första halvleken. I slutet av halvleken skulle AFC dock få in ett reduceringsmål på straff genom Wilhelm Loeper, som strax efteråt lämnade planen med en befarad huvudskada. Grönvitt gick in i halvtidsvilan med en stabil 3 – 1 ledning med mersmak.

Inför den andra halvleken genomförde Askebrand fyra byten där Albin Linnér, Viktor Steen, Pontus Fredriksson och Anton Fagerström byttes in. Det var många defensiva pjäser som gjorde en stark andra halvlek. Ett dussintal tillresta supportrar från Västerås fick nämligen se en mer tillknäppt match i den andra halvleken. VSK fortsatte att komma runt på kanterna genom fint passningsspel och försvarsmässigt spelade man stabilt. Samuel Nnamani som gjorde ett stort avtryck i Allsvenskan i fjol lyckades trebackslinjen isolera innan han blev utbytt i mitten på den andra halvleken. Det genomfördes många byten i den andra halvleken där bland annat inbytte Rickson Mansiamina och William Videhult hade möjlighet att utöka bortalagets ledning. Utöver det fick inget av lagen någon klockren rytm i anfallsspelet i den andra halvleken, förutom ett par halvchanser. VSK täppte till bakåt och spelade komfortabelt hem årets andra seger och är fortsatt obesegrade under 2020.

I nästa match ställs VSK Fotboll mot IFK Göteborg i Svenska Cupen. Matchen spelas 2020-02-22 klockan 16:30 på Valhalla IP.