VSK-fansens nya favorit – prisad senaste matcherna: ”Klart att det är roligt”

Hyllad som Matchens lirare i VSK Fotboll två gånger i rad. Här ger Theodore Rask sin syn på priset – och lagets kapacitet. ”Vi kan spela ut alla i den här serien”, säger mittbacken.

VSK Fotbolls supportrar har efter varje match i superettan möjlighet att rösta på Matchens lirare och såväl mot Landskrona Bois som Örgryte IS var utslaget tydligt.

Theodore Rask fick flest röster – båda gångerna.

– Klart att det är roligt men det var flera andra i laget som lika gärna hade kunnat få priset, säger lånet från IFK Norrköping ödmjukt när klubbmedia får en intervju efter gemensamma laglunchen på restaurang Heat i Kopparlunden i Västerås.

Grönvitt vann med klara 3–0 mot Landskrona Bois på Iver Arena för knappt två veckor sedan men behövde jobba betydligt hårdare för poäng mot Örgryte i tisdags.

Göteborgarna var framför allt vassa på fasta situationer och Theodore Rask och övriga för dagen svartklädda spelare tvingades att slita för att freda egna målet.

– Vi hade oflyt på Örgrytes ledningsmål eftersom bollen styrdes i straffområdet men det var otroligt starkt att kvittera bara fem minuter senare.

Är du nöjd med din egen insats på Gamla Ullevi?

– Ja, det kändes absolut bra, säger 22-åringen.

VSK Fotboll skulle enligt ursprungliga planen få ta del av Theodore Rasks tjänster under maj och sedan skulle han återvända till allsvenska IFK Norrköping.

Avtalet förlängdes dock och gäller för resten av 2022.

– Det är tufft att få speltid i IFK och då kom vi fram till att det bästa för min utveckling var att fortsätta här. Jag känner förtroende från tränarna och trivs bra i Västerås och i VSK. Det är sköna grabbar i laget.

Grönvitts tränare Kalle Karlsson och Alexander Rubin har gångna matcherna gjort Theodore Rask till centralfigur i trebackslinjen – med Alex Douglas till höger och Pedro Ribeiro till vänster.

Positionen är en av de tyngsta i ett fotbollslag. Hur ser du på valet av dig där?

– Jag är väl en ganska smart spelare med bra spelförståelse och försöker att coacha de andra, säger Theodore Rask.

VSK Fotboll hade en spelmässigt stark period innan sommaruppehållet och rullade långa stunder ut bland annat ut Jönköpings Södra och Halmstads BK på konstgräset på Iver Arena.

Poängutfallet blev emellertid bara två i stället för sex på grund av bakslag på stopptid.

– Det var väldigt tungt att tappa de två matcherna men spelmässigt bevisade vi att vi kan spela ut alla lag i superettan.

På söndag kommer topplaget Östers IF till Iver Arena (avspark 15.00).

Det blev 1–1 på Visma Arena i Växjö i slutet av april. Hur bedömer du chanserna till poäng i returen?

– Vi vet att vi är starka och särskilt på Iver Arena. Vi kom inte upp i nivå mot Norrby och Brage men presterade bättre som grupp mot Landskrona och Örgryte. Vi har ett bra grundspel och har justerat några saker. Många är i bra form och jag hoppas att det håller i sig mot Öster, säger Theodore Rask.

Matchens lirare 2022

Två gånger
Anton Fagerström
Simon Johansson
Theodore Rask
Pedro Ribeiro

En gång
Ahmad Faqa
Viktor Granath
Max Larsson
Jesper Merbom Adolfsson
Daniel Svensson

Glöm inte att rösta på Matchens lirare efter söndagens match!