VSK Dam tar klivet upp i division 2

Efter en kort men ack så intensiv serie bestående av åtta matcher är det nu klart att damlaget slutar på andra plats i tabellen och är därmed klara för avancemang till division 2.

Det har varit en lång resa för vårt damlag som började förberedelserna inför den här säsongen redan i oktober förra året efter att seriespelet tog slut i division 4. Försäsongen har bestått av otaliga träningar, men Covid-restriktioner har omöjliggjort träningsmatcher och först i juni kunde laget spela sina första matcher för säsongen.

Vi kan börja ana att laget har haft ett otroligt fokus på uppgiften, man har tränat fyra gånger i veckan (som lag i division 1 regelmässigt gör) utan att kunna omsätta det i matchspel ordentligt förrän serien drog igång i augusti.

Laget hade som mål att vinna serien, det lyckades inte riktigt då laget förlorade derbyt mot Gideonsbergs IF. Andra platsen var aldrig hotad så istället för guldhattar fick det bli silvriga dito. (som framgår av bilderna).

Även om målet med serieseger inte nåddes kan vi konstatera att laget gjorde flest mål av lagen i serien och släppte in minst (fyra stycken). Det säger något om kvalitén som finns i laget.

Nu säger vi stort GRATTIS till laget, ledare och alla som bidragit till att klubben kan stoltsera med ett damlag i division 2 nästa år.

Heja Sport!