VSK avgjorde finalen med fyra snabba mål

Efter en mållös och chansfattig första halvlek klev VSK ifrån sista 20 minuterna i finalen av Widerlöv cup, slutresultatet skrevs till 4-0 till VSK. – Jätteviktigt, visar att vi tar cupen seriöst, säger Dennis Persson efter segern.

Syrianska stod upp bra mot VSK i den första halvleken och såg till att gå till halvtidsvila med 0-0. VSK hade en stolpträff från Allan Kosik som bästa målchans.

Spelövertaget fortsatte för VSK i den andra halvleken men de heta lägena uteblev. Tremålsskytten från i måndags, Karwan Safari, började på bänken men hoppade in istället för comebackande Koyar Salimi i den 66:e minuten.

– Vi styrde matchen från minut ett men vi var lite dåliga i boxen och fick inte in bollen i den första halvleken. Det blev lite vändning när Karwan kom in med ny energi och när vi fick första målet var det inget snack om saken.

Det dröjde inte mer än fem minuter innan Karwan satte avtryck i matchen. Simon Johansson fick bollen utanför straffområdet och spelade fram Karwan Safari som sköt in bollen i mål trots att målvakten var på bollen.

Fyra minuter senare fick Karwan bollen i höjd med straffområdet, spelade in bollen i straffområdet där den tog på en försvarare och styrdes in i mål.

Minuten senare sköt Simon Johansson in bollen på ett inspel snett inåt bakåt, ett inspel från Karwan, och ytterligare en minut senare lobbade Dennis Persson in bollen i mål.

– Det var egentligen samma mur som vi stött på i de flesta matcherna den här säsongen, lag tycker inte att det är kul att spela fotboll mot oss utan vill stänga kanterna och göra det svårt för oss. Jag tycker att vi lyckades ganska bra på att ta oss förbi, det var bara det sista som var problemet i början.

Flera spelare spelade i 5-0-segern över Sollentuna i måndags och Dennis erkänner att det var en del trötta ben på planen idag.

– Riktigt trötta. Men det var ganska styrt med vilka som skulle kunna spela den här matchen, vi har inga problem att ställa om oss inför söndagens match.

Dennis Persson startade som vänsteranfallare mot sin sedvanliga position som vänsterback.

– Jag har sett att vissa vill att jag ska testa positionen där uppe, men det är en ganska svår position jämfört med att spela på vänsterbacken. Jag är mer van ta 70-80 meters löpningar än de här små korta löpningarna. Det är svårt, men kul!

VSK är nu klara för Svenska cupen-kvalet 2018.

– Det är jätteviktigt och det visar att vi tar den här cupen seriöst. Hade det varit ett viktigare läge i serien med mer tätkänning så hade det varit en lite jobbigare situation såklart.

 

Laget efter finalvinsten

 

Syrianska IF – VSK Fotboll 0-4 (0-0)
——————————————————
0-1 (71) – Karwan Safari
0-2 (75) – Självmål
0-3 (76) – Simon Johansson
0-4 (78) – Dennis Persson

Varningar
Syrianska IF: Lucas Özgun, Tristan Watson
VSK Fotboll: –

VSK Fotbolls lag mot Syrianska IF:
Alexander Lundin
Kevin Custovic
Mathias Benker
Calle Svensson
Alex de Carolis
Simon Johansson (81)
Fredrik Lundqvist
Dylan Kosik
Koyar Salimi (66)
Allan Kosik
Dennis Persson

Bänken:
Daniel Svensson MV
Alvin Lööf (U19)
Adam Gyllsten (U19) (81)
Lucas Pennanen (U19)
Karwan Safari (66)

Nästa hemmamatch:
Söndag 24/9, 19.00, mot Vasalunds IF