VSK är obesegrade i år och är med i tätstriden i serien: ”Vi behöver alltid ha ett högt bolltempo och ha hög fart i våra aktioner för att kunna spela som vi vill”

Idag, söndag så möter VSK, IK Sturehov, ett Sturehov som förra året kom tvåa i sin division två serie. Det förväntade topplaget har haft en tuff inledning med bara 3 poäng hittills.

Division 2 Dam Västra Svealand

Som Lisa nämner i intervjun nedan så kommer IK Sturehov säkert att bli bättre och bättre ju längre serien går och det gäller att kämpa från första stund för att kunna gå vinnande ur denna match.

VSK ligger trea i serien med tre poäng upp till serieledande Gideonsbergs IF, som har en match mer spelad.

Efter den något skakiga inledningen av serien med två oavgjorda matcher på tre spelade så har VSK radat upp segrar i de tre senaste matcherna.
På hemmaplan så är VSK mycket svårslaget, senaste gången VSK tappade poäng var på hösten 2021, för snart två år sedan.

Inför matchen har vi ställt några frågor till huvudtränare Lisa Hellenberg

Lisa Hellenberg

Det blev tre poäng borta mot lokalkonkurrenten BK 30 2. Efter en skakig första halvlek som slutade 1-1 tog ni er samman och vann till slut med 3-1, med mersmak på ytterligare mål. Hur ser du på matchen idag?
– Jag tycker det var ett rättvist resultat med ett stabilt försvar. Vi var inte nöjda med första halvlek men fick bra effekt på våra ändringar i andra halvlek. 

Vad tar ni med er från den?
– Vi har pratat en del om att den förväntade matchbilden kan se annorlunda ut och hur vi ska lösa dom situationerna på planen när det händer. Också positivt att vi fortsätter ha en bra inställning och kan vända en dålig första halvlek till en vinst.

Idag möter ni IK Sturehov, ett lag som inför säsongen kändes som en toppkonkurrent men som inte alls har presterat, vad vet du om dem?
– Sturehov är ett bra lag och som jag tror kommer plocka mer poäng ju längre serien går. Vi ska alltid ha inställningen att vi möter topplag, oavsett. 

Vad har fokus legat på under träningsveckan?
– Vi har fokuserat mycket på lösningar i speluppbyggnad och bolltempo. Det tror jag kommer vara viktigt inför matchen. 

Hur tror du att matchbilden kommer vara?
– Jag hoppas att vi tar taktpinnen som vi brukar på hemmaplan och att vi kan gasa på i andra halvlek.

Vad är viktigt för er att tänka på och utföra under matchen?
– Vi behöver alltid ha ett högt bolltempo och ha hög fart i våra aktioner för att kunna spela som vi vill. 

Ni har ett otroligt facit på hemmaplan med endaste en förlust på fyra säsonger och det är snart två år sedan, det är svårt att ta poäng för bortalagen på Hitachi Energy Arena. Måste kännas som en bra grund att stå på, eller hur?
– Absolut! Men jobbet behövs alltid göras ändå. 

Hur ska matchen ha gått för att du ska vara nöjd
– Jag är nöjd om vi gör det vi kommit överens om och jobbar lika hårt som vi gjorde i andra halvlek mot BK30.

Tack så mycket och lycka till!

– Tackar!