Viktor Prodell om fotbollslivet – ”känner mig otroligt stolt över vad jag åstadkommit”

I går offentliggjorde VSK att Viktor Prodell och klubben kommer gå skilda vägar efter att innevarande säsong tar slut. I dag presenterar vi en intervju med Viktor om tiden i VSK och hans fotbollskarriär.

Viktor Prodell tackar VSK-fansen efter senaste matchen i Borlänge mot IK Brage. Efter fjorton år i elitfotbollen lägger nu Viktor skorna på hyllan och satsar på en civil karriär.

Det är blandade känslor att sluta i VSK, konstaterar Viktor.

– Det har varit en verkligt kul resa med klubben som jag har fått vara med på. Jag känner mig tacksam för att få ha varit med på resan.

– Det har varit ett bra gäng med spelare som jag fått lära känna. Sen har det inte blivit så mycket speltid för mig i år, så visst kan det kännas skönt att sätta punkt för det här kapitlet. Men jag ska också vara ärlig att säga att det också känns lite vemodigt.

Så här säger Viktor om säsongen som precis ska avslutas.

– Ska jag sammanfatta säsongen får det bli med orden ”upp och ned”. Vi har spelat bra genom hela serien och vi har haft ett fint grundspel. Sen har vi tappat i matcher på slutet vilket gjort att vi förlorat onödiga poäng.

– På slutet nu har vi spelat riktigt bra och det känns som att det finns mer att ta av i det här laget. Det finns helt klart kvalité och jag tror verkligen att det kommer att bli bättre till nästa år.

Kommer du fortsätta spela fotboll?

– Jag har beslutat mig för att lägga skorna på hyllan och börja en civil karriär. Från och med nästa år har jag ett jobb som projektledare i byggbranchen.

Om jag skulle be dig reflektera över din karriär som sträcker sig över 14 säsonger i elitfotbollen – vad är det som du tänker på då?

– Jag tycker det är lite svårt att sammanfatta det så här rakt upp och ned. Men jag kan säga en sak och det är att jag är otroligt stolt över vad jag gjort och åstadkommit. Jag har haft turen att få göra det jag velat och lyckats bra med det. Sen vill jag också nämna att jag fått ta mig utomlands vid två tillfällen i karriären. Att få komma utanför Sverige och spela fotboll är alltid något jag drömt om.

– Sammanfattningsvis säger jag att det har varit en otroligt kul resa jag fått göra.

Vad är ditt bästa fotbollsminne?

– Ett roligt minne var att få spela landskamp, det är jag stolt över. Ett annat är seger i Svenska cupen och att vi gick så långt med VSK i cupen är också ett härligt minne – det var häftigt. Till sist säger jag igen att jag fått spela utomlands – det var en pojkdröm som gick i uppfyllelse.  

Bästa tränaren du tränat under?

– Jag säger utan tvekan Klas Ingesson. Han sticker ut som tränare tycker jag personligen. Jag spelade i Elfsborg när han gick bort – det var riktigt tufft, men han var en väldigt bra tränare. Men sen vill jag också säga att jag har haft många bra tränare genom åren och varenda en av dem har lärt mig något som jag kunnat ta med mig på min fotbollsresa.

Bästa spelaren som du spelat med?

– Helt klart Anders Svensson. Han höll en hög klass inte bara i matcherna utan lika mycket så på träningarna.

Vad ser du fram emot mest nu?

– Att få lite mer tid med familjen. Jag har saknat att få ha semester på sommaren som alla andra och att helgerna inte bara är fotboll. Jag vill ge mer tid till min familj – det är helt klart, säger Viktor Prodell.

Något du vill säga som avslutning till alla grönvita där ute?

– Jag vill säga att det har varit riktigt kul att få spela inför vår publik och VSK-fansen. De har alltid stöttat oss, jag tycker fansen håller hög klass. Tack så mycket för allt stöd. Till sist vill jag säga att jag fått många nya vänner bland mina lagkompisar, det är något jag är tacksam för, säger Viktor Prodell som avslutning.

Vi säger stort tack till Viktor för hans gärningar i den grönvita tröjan och önskar honom lycka till med allt som följer i livet efter VSK.

Kom ned på lördag klockan 17.00 när Viktor spelar för sista gången i VSK och passa på att hylla honom och tacka laget för säsongen.

Biljett till matchen hittar du här.