Viktor Prodell klar för VSK Fotboll!

Viktor Prodell

VSK Fotboll förstärker offensiven inför slutspurten av Superettan 2020 med meriterad anfallare. Viktor Prodell har skrivit på ett avtal som sträcker sig resten av säsongen 2020.

32-årige Prodell har under sin karriär framförallt tillhört klubbar i Allsvenskan. Åtvidabergs FF, IF Elfsborg och Örebro SK är exempel på klubbar där han han bidragit med sin näsa för målgörande. Prodell har slutat topp tio i den allsvenska skytteligan tre gånger. Anfallaren har även en landskap för Sverige på sin meritlista.

– Det är väldigt kul att vara här! Kändes helt rätt när VSK hörde av sig och det är skönt att allting är klart. Ser fram emot att komma in i laget och bidra med det jag kan.

Prodell har en tydlig bild över vad hans spetskompetenser som fotbollsspelare är och vad han vill bidra med till laget.

–  Jag skulle beskriva mig själv som en ”target” som är bra på att suga åt sig bollen. Jag gillar att vara i boxen och hitta ytor där som kan leda till mål för laget. Jag hoppas även att den erfarenheten jag samlat på mig genom åren kan hjälpa laget framöver.

Eskilstunasonen kommer närmast ifrån den vietnamesiska klubben Ho Chi Minh City där det dock inte blev så många matcher för Prodell. Han menar dock på att formen är bra och att han vill bidra med sina kvalitéer omgående.

–  Formen känns bra, det blev ändå några matcher i Vietnam och jag har tränat på bra. Samtidigt vet jag vad jag är kapabel till och vad jag ska göra för att komma i form snabbt så jag känner mig redo att kliva in och bidra.

VSK Fotbolls sportchef Robin Blommé om värvningen:
–  Vi får in en meriterad och rutinerad anfallare som förstärker oss inför slutspurten. Det känns väldigt bra att vässa konkurrensen och jag känner mig trygg i att han kommer bidra på bästa sätt.

Viktor Prodell kommer att bära tröja nummer 9 och gör sitt första träningspass med laget idag, tisdag.