Vigge och Mackan – från Grönvitt till Blågult

Ikväll spelar det svenska landslaget sin premiär i Fotbolls-EM. Enligt alla stalltips kommer Victor Nilsson-Lindelöf och Marcus Danielson att starta matchen och bilda det svenska mittlåset i backlinjen.

För oss som följt VSK under många år är det inte konstigt att de här båda VSK-spelarna som lirade ihop i VSK under säsongerna 2010-11 når framgångar och återfinns i landslaget.

För övriga fotbollssverige tycks dock faktumet att Vigge och Mackan nu spelar tillsammans igen i Blågult vara en stor grej. Otaliga media har uppmärksammat kopplingen om resan från Grönvitt till Blågult och skrivit längre eller kortare artiklar om den.

För att visa vår uppskattning för Vigge och Mackan så sammanställer vi några av de nyare artiklarna som vi hittat där man använt vinkeln från VSK till Svenska landslaget. Det är en härlig läsning vill vi lova.

Expressen publicerade idag den mest omfattande artikeln om mittbacksparets resa i fotbollsvärlden. Roligt nog har man tagit sig tid att intervjua många personer inklusive supportrar som underlag för artikeln.

Också DN skrev för en tid sen en längre artikel på samma tema.

Här intervjuar VLT Filip Tronêt om den här tiden i VSK.

Du hittar också en äldre artikel på samma tema: Fotbollskanalen

Lycka till ikväll Vigge och Mackan!