”Vi tränar varje dag för att komma dit vi vill” – Gabrielsson inför Östers IF på bortaplan

Foto: Alexander Arntsen

På söndagseftermiddagen ställs VSK Fotboll mot Östers IF på bortaplan. Grönvitt kommer senast från en förlust och hemmalaget Öster tog sin första seger för året i den senaste omgången. – Det blir en tuff uppgift som vi måste vara ödmjuka inför, säger Thomas Gabrielsson inför matchen.

VSK Fotboll har spelat in åtta poäng på de sex inledande matcherna och ligger för närvarande på åttondeplats i Superettan.

– Det är okej resultat hittills, men vi kan och vill mycket mer. Jag har varit nöjd i vissa matcher och stunder, och mindre nöjd i andra. Vi tränar varje dag för att komma dit vi vill.

Nu ställs ni mot Östers IF på bortaplan, hur går tankarna inför matchen?
– Vi vet att vi kommer möta ett bra lag även om Öster har inlett trevande. Nu kommer de från en seger senast och det är ett lag med många erfarna Superettaspelare. Det blir en tuff uppgift som vi måste vara ödmjuka inför.

För en vecka sedan förlorade VSK hemma mot Varbergs BoIS, nu har man ännu en träningsvecka i ryggen och är redo för söndagens match.

– Vi har haft en bra vecka där vi har gnuggat på vårt spel, vi kommer med en bra känsla inför morgondagen och matchen.

Vad tror du att vi kommer få se för matchbild?
– Vi har vår matchplan klar med hur vi ska agera både offensivt och defensivt.

Sedan tidigare står det klart att Stefan Batan förmodligen är borta resten av säsongen. Även Ravy Tsouka (sjuk) och Carlos Gaete Moggia (skadekänning) missar söndagens match.

SUPERETTAN
Östers IF – VSK Fotboll
Söndag 12/5 15.00
Myresjöhus Arena

Följ matchen i våra sociala medier eller på CMore.


Dan Kiwii Persson