”Vi tar med oss aggressiviteten i försvarsspelet mot VSK”

Med nya tränaren Magnus Haglund kan Halmstads BK ha hittat ett vinnande spel som VSK får se upp med idag. 3-0-segern mot Degerfors gav mersmak – och spelarna pratar om att vinnarmentaliteten är tillbaka. 
– Vi följde upp vår bästa träningsvecka med en väldigt bra match, det bygger vi vidare på, säger Magnus Haglund. 

Det är ett pressat HBK som tar emot VSK på Örjans Vall i den elfte omgången. Storsatsande HBK:s säsong har hittills inte lyckats möta de höga förväntningarna varken på eller utanför planen, där ekonomin är ansträngd. Trots värvningar som Andreas Johansson och Dusan Djuric placerar laget sig för närvarande på den nedre halvan av Superettans tabell, med VSK en placering framför sig. Halmstads BK har tillsammans med Syrianska flest förluster en tredjedel in i serien.

Nu satsar HBK istället för fullt på att vända utvecklingen. Ett riskkapitalbolag där personer och företag med HBK-hjärta kan investera har bildats, och inför den sjunde omgången sparkade klubben tränaren Igor Krulj som ersattes av den tidigare Elfsborgstränaren Magnus Haglund. Dessutom såldes Gabriel Gudmundsson precis till nederländska Groningen, vilket ger ett välkommet kassatillskott. 

Med Haglund vid rodret har hallänningarna vunnit två matcher och förlorat lika många.
 – Det var en speciell start med tre matcher i rad på kort tid där vi egentligen inte hann träna ordentligt tillsammans, säger han.

Mot Degerfors vann HBK med 3-0. 17-årige Erik Ahlstrand gjorde sitt första mål i Superettan, Djuric briljerade och spelet lovade mer. Spelarna menar att Haglund fått in en vinnarmentalitet och i supporterleden hoppas man nu att Degerforsdemonstrationen var en vändpunkt. 

Vad tar ni med er från den matchen? 
– Det mesta var bra. Vi tar med oss aggressiviteten i vårt försvarsspel och sättet vi agerade när vi vann bollen. Då hade vi bra fart och skapade chanserna. 

Nu väntar VSK. Hur ser du på matchen?
– En tuff match. Framförallt har VSK ett bra eget passningsspel och kan skapa chanser utifrån det. Vi är medvetna om det och får jobba hårt på att få tag på VSK. 

Innebär det att ni anpassar er efter VSK på ett sätt ni inte gjorde mot Degerfors? 
– Nej, vi spelar alltid vårt eget spel. Sen ska spelarna känna till saker om motståndarna och de gör de nu.

Skadeläget?
– Vi har inga egentliga skador, men några har känningar. Jag har kallat 20 spelare och alla är tillgängliga. 

Matchen börjar klockan 16:00 och spelas på Örjans Vall, se den på Cmore. se.