”Vi tar en match i taget” – Johan Mjällby inför söndagens bortamatch

Med tre raka segrar i ryggen åker VSK till Södertälje för att möta Assyriska FF och knappa in ytterligare på lagen framför i tabellen. – Vi tar en match i taget och hoppas rida på den positiva trenden, säger Johan Mjällby inför söndagens match.

Förra helgen knappade VSK in två poäng på Akropolis som innehar andraplatsen, men något fokus på tabelläget lägger inte Mjällby.

– Vi tar en match i taget och fokuserar på uppgiften vi har framför oss. I slutändan handlar det om att försöka utvecklas och göra saker bättre. Gör man det brukar resultaten gå din väg, det är så vi får tänka.

För motståndet på söndagseftermiddagen står Assyriska FF som ligger fyra poäng efter Grönvitt inför omgången.

– Det är en tuff uppgift. Assyriska är ett lag med rätt mycket erfarenhet, ett lag som spelar direkt fotboll med mycket fart och mycket djupled. Det gäller att vi fortsätter den goda trenden och försöker komma upp i den höga nivå som vi sätter för oss själva.

VSK lyckades vända den tunga starten på hösten till att nu stå med tre raka segrar och det är tålamod i första hand som gjort att man börjat vinna igen.

– Vi har hittat ett bättre tålamod i vårt spel och vi väljer rätt läge att gå framåt. Dessutom är balansen i laget riktigt bra, något vi har tryckt på. Vi vill alltid anfalla men vi vill inte ha stora hål i defensiv riktning.

Assyriska FF – VSK Fotboll
Söndag 1/10 16.00
Södertälje Fotbollsarena

 

Klicka här för att streama matchen >>>

Dan Kiwii Persson