Vi har en pigg och taggad trupp på lördag!

Efter den snöpliga förlusten i söndagskväll borta mot Råsunda IS med 2-1 så leder inte VSK längre serien; och har inte avgörande i egna händer.

Aktuell ställning i serien.

Både VSK och Bele Barkarby har två matcher kvar att spela och det skiljer en poäng och så gott som samma målskillnad mellan lagen.

På lördag kommer Gimo IF till Iver Arena och möter VSK

Förra mötet, 12 juni, slutade med VSK seger med 4-0 borta i Gimo.

Vi har som vanligt fått oss en pratstund med tränare Lisa Hellenberg inför matchen.

Lisa Hellenberg

Hej Lisa!

– Hej!

I söndags var du rejält besviken och kände att domaren hade en avgörande roll i hur matchen blev. Såhär fem dagar senare, hur ser du på matchen nu?

– Det har varit en tuff start på veckan, såklart för hela laget. Känslan är fortfarande att vi förtjänade mer mot Råsunda och att vi gjorde det vi kunde efter de förutsättningar vi fick av domaren.

– Det går alltid i efterhand tänka att vi borde spelat annorlunda, men både jag och Lotta kände att vi hade full fart framåt och det var helt rätt där och då.

Hur är stämningen i laget?

– Vi hade ett längre kramkalas och samtal i tisdags. när vi träffades och då var väl det inte många leenden. Det måste vara okej att känna och vara ledsen, men sen måste vi bara skaka av oss skiten och fokusera framåt.

– Stämningen är bättre nu och vi är taggade för att ta 6 poäng på de två sista matcherna.

Vad har ni tränat på i veckan?

– Vi har jobbat mycket med sista tredjedelen och diskuterat mycket kring hur vi ska skapa klarare målchanser – inte bara ta oss till det vi kallar ”goldzone”

Med bara två matcher kvar och en poäng efter serieledarna så är det bara vinster som gäller och hoppas att Bele Barkarby tappar någon poäng; hur lägger du upp matchplanen inför lördagsmatchen?

– När vi mötte Gimo sist var de väldigt tighta centralt och bra defensivt. Hemma på Iver finns stora ytor att spela på och med ett högt bolltempo kommer vi kunna dra isär deras försvar bättre.

Är det några spelare att se upp med i Gimo?

– Nja, ingen som stack ut vad jag kommer ihåg. Men vi hade 0-0 i paus i våras och de var starka defensivt och speciellt centralt.

Hur ser din trupp ut, några skador eller sjuka?

– Vi har en pigg och taggad trupp på lördag:)

Hur ska matchen ha sett ut för att du ska vara nöjd?

– Jag vill se ett gäng spelare med höga huvuden som går ut på planen, som tror på sig själva och visar vilka fantastiska fotbollsspelare de är.

Tack och lycka till!

– Tack själv!