”Vi fick en väckarklocka” – Möt Rinor Nushi efter hans första veckor i VSK

Under sommarfönstrets sista dag blev det klart att VSK Fotboll lånar in yttermittfältaren Rinor Nushi från allsvenska AFC Eskilstuna. Med två träningsveckor och en seriematch i ryggen är Rinor positiv om VSKs chanser under hösten. – Det kommer bli bättre, säger Rinor Nushi.

Det var genom nyförvärvet Carlos Gaete Moggia som kontakten med VSK började för Rinor.

– Jag känner Carlos sedan tidigare och han pratade med Mjällby som sedan ringde mig. Vi kom överens ganska snabbt och det var inte så mycket snack. Nu är jag här och är glad över det.

Utlåningen blev klar med fem timmar kvar till stängning av sommarfönstret och Rinor går alltså från Allsvenskan till Division 1 Norra.

– Ska man vara i någon division 1 klubb så är det VSK. Klart att det är en omställning från AFC där vi tränade på morgonen och eftermiddagen, men jag har tränat med gubbarna i två veckor och det känns som att jag har kommit in i det. Självklart är det en nivåskillnad men jag försöker komma hit med en positiv inställning och höja gruppen nu under hösten.

 

 

Med en träningsvecka bakom sig blev han uttagen till höstpremiären mot Arameisk-Syrianska IF, men resultatet blev inte som Rinor hoppats på.

– Inte det resultatet eller prestationen vi ville ha. Men det är en ny grupp, nytt spelsystem och annat som är nytt. Vi fick inte den starten vi ville ha, men det kommer bli bättre.

På måndag väntar serieledande IK Brage på bortaplan, ett lag som förlorade sin första match i serien i sin höstpremiär borta mot Sollentuna FF.

– Det är bara att gilla läget. Vi fick en väckarklocka i söndags och nu är det bara att förbereda sig fysiskt och mentalt på en tuff match. Vi måste respektera att Brage har gjort det bra och ligger etta, gäller att förbereda sig bra och göra ett hårt jobb för att vi ska få med oss poäng.

Den största skillnaden på Allsvenskan jämfört med Division 1 ligger mycket i kvalitet och tempo förklara Rinor, men han är positivt överraskad på VSK Fotboll såhär långt.

– Det är en fin klubb som är välorganiserad med bra killar i laget och en bra ledarstab. Det är bra träningar, bättre än jag förväntade mig. Själva staden har jag inte kommit in i eftersom jag pendlar från Eskilstuna, men jag får stanna lite hos Carlos så får han lära mig lite om staden.

Rinor hoppas få så mycket speltid han kan, men han trycker på att det är på träningsplanen det avgörs vem som får spela.

– I slutändan är det Mjällby som tar ut laget så det gäller att prestera vecka ut och vecka in under träningarna. Men det är klart, jag är här för att spela men jag måste visa det också.

Fakta

Namn: Rinor Nushi
Född: 11 januari 1996
Längd: 174cm
Position: Yttermittfältare
Moderklubb: Alby IF
Tidigare klubbar: Hammarby IF, West Ham, AFC United/Eskilstuna
Aktuell: Inlånad till VSK Fotboll från allsvenska AFC Eskilstuna under hösten

 

Dan Kiwii Persson
Foto: Stefan Lindgren