Vi bryter med huvudtränare Askebrand

Vi har valt att avbryta kontraktet med herrlagets huvudtränare Thomas Askebrand. Ett beslut vi tog vid styrelsemötet den 29 juli.

För att inte störa lagets uppladdning inför söndagens hemmamöte med Landskrona BoIS, så valde vi att vänta med att verkställa beslutet tills efter helgens match. Matchen mot Landskrona BoIS i söndags blev Askebrands sista för VSK Fotboll.

Det enskilda resultatet i matchen mot Landskrona påverkar alltså inte den helhetsanalys som ligger till grund för beslutet.

Vi har tittat på lagets prestationer och utveckling under säsongen 2020, samt på det som spelats av säsongen 2021. I den helhetsbedömningen anser vi att en förändring behöver göras både utifrån ett kort- och ett långsiktigt perspektiv.

Kalle Karlsson blir ny huvudtränare

Ibland behöver förändringar och steg i den utstakade riktningen tidigareläggas för att det är timing att gå vidare.

Huvudansvaret lämnas över till nuvarande assisterande tränare Kalle Karlsson som kommer att leda laget resten av säsongen 2021.

”- Det är tråkigt när en tränare får gå. Framför allt när det handlar om en nära kollega som jag tycker om och haft väldigt roligt ihop med. Samtidigt är jag väldigt inspirerad att göra allt jag kan för att bidra till att vi tillsammans gör en bra höst.” säger Kalle inför sin nya roll som huvudtränare.

Det här får följdverkningar på flera roller när nuvarande ansvarig för vårt akademilag P17 blir ny assisterande tränare för herrlaget. Läs mer om förändringarna här.

Läs hela vårt nyhetsbrev om pågående förändringar och framtidsplaner här.