Vi är inte klara än – säger David Engström om sitt beslut att förlänga med VSK

Senaste matchen spelades med ansikts- och handledsskydd.
Inget tycks kunna stoppa David Engström från att kämpa för VSK – han är nu klar för två nya år med klubben.
– Jag kom hem till Västerås för att hjälpa klubben och laget och vi är inte klara än, säger David om sin förlängning.

Vi tog ett snack med David om tankarna runt förlängningen och hur läget är i laget just nu.

David, hur känns det att ha förlängt med klubben?

– Det känns jättebra. För mig var det helt rätt att förlänga. Jag kom hem till Västerås för att försöka påverka och vara med och utveckla klubben och spelet på planen. Så här långt har vi inte lyckats riktigt – det finns mer att göra och att skriva på en förlängning var helt naturligt för mig.

På vilket sätt vill du se utveckling?

– Som spelare är det framförallt på planen där vi kan påverka. Jag tyckte vi som lag hade något på gång inför förra säsongen när jag kom tillbaka. Sen har vi inte fått samma utväxling i år som jag hoppats på. Vi får hoppas att det blir bättre i höst och att vi får ut mer på planen rent sportsligt.

Hur ser du på läget just nu?

– Jag skulle säga att vi har en positiv stämning i truppen. Det är en bra och stark grupp som står enad i med- och motgång. Rent allmänt tycker jag att det är positiva vindar som blåser just nu. Vi har nästan alla spelare tillgängliga och jag tror vi kommer hitta mer rätt i vårt spel framöver. Det känns positivt inför de sista tio matcherna i serien, säger David.

Vad behöver förbättras?

– Det är som sagt tio matcher kvar och det viktiga är poängen och att vi tar dem, inte hur vi exakt gör det. Vi får se till att gå ihop som grupp och jobba stenhårt. Vi måste vilja vinna – vilja vinna mer än våra motståndare. Nu har vi två taktiskt skickliga tränare som ser till att vi har bra matchplaner för de olika motstånd vi möter, resten är viljan att vinna.

Utifrån kan man kanske uppleva situationen som liknande den förra hösten med knackigt spel och uteblivna poäng, då vände ni på det hela från september och framåt. Känns läget igen i år och är stämningen i truppen den samma då som nu?

– Visst finns det likheter. I fjol höst bestämde vi oss för att se varje match som en avgörande cupfinal som bara måste vinnas. Vi har plockat in den mentaliteten igen för att hitta det fokus som behövs. Som jag sa, i slutändan handlar det om att vilja vinna mer än dina motståndare, avslutar David med att säga.