Västerås SK FK och Skiljebo SK utökar samarbetet

Västerås SK FK och Skiljebo SK tecknar ett låneavtal och utökar samarbetet med U21 Superettan för säsongen 2018.

Redan under den gångna säsongen fanns ett samarbete mellan klubbarna då Skiljebo SK bidrog med spelare i U21-serien och det positiva samarbetet utvecklas nu vidare. Låneavtalet innebär att Skiljebo SK har möjlighet att under hela säsongen låna spelare från Västerås SK FK. Avtalet gäller högst fem spelare som är under 23 år och spelaren kan representera båda klubbarna i tävlingsmatcher.
Detta är ett samarbete som gynnar alla parter. Västerås SK FK får möjlighet att ge spelare, som inte får tillräckligt med speltid i A-laget, matcher på bra seniornivå. Skiljebo SK ges möjlighet att stärka upp truppen om detta behövs under säsongen. Samarbetet gynnar spelarnas individuella utveckling då de kan få speltid i division 2 som är den näst högsta serien som vi i dagsläget kan erbjuda i Västmanland.

Föreningarna är även överens om ett fördjupat samarbete när det gäller årets U21-serie som bl.a. innebär att man delar på kostnader, ledare och bidrar med spelare från respektive verksamhet.

– Vi i Skiljebo SK är mycket nöjda med samarbetet som vi inlett och ser en win-win-situation som vi tillsammans kan utveckla mer framöver för att stärka fotbollen i länet. Vi vill kunna ge våra ungdomar en bra möjligt att utvecklas som spelare i sin hemmamiljö samtidigt som vi skall vara en ”språngbräda” för de spelare som vill och har kunskap att ta steget, när tiden är mogen, för att spela på den högsta nivån som vi har i Västmanland, säger Skiljebo SKs ordförande Lars Lundqvist.

– VSK ser mycket positivt på ett utökat samarbete som gynnar spelarnas individuella utveckling och som stärker fotbollen i Västerås och länet. För att vi ska få en topp i Västerås så behövs även en bredd och för att nå dit så behöver vi ta hand om och utbilda våra unga spelare väl. Om vi tillsammans kan erbjuda fler spelare en bra grundutbildning med möjlighet till spel på olika nivåer så kommer det på sikt att gynna alla lokala föreningar, säger VSK Fotbolls styrelseledamot Tomas Carlsson.

Skiljebo SK och Västerås SK FK