Läs mer..." />

Varbergs BoIS borta – debut för ny-gamla duon

Foto: Christian Enbom

I morgon ställs VSK Fotboll mot topplaget Varberg BoIS på Påskbergsvallen där den nya tränarduon Peter Markstedt och Leif Berg leder laget efter att Thomas Gabrielsson fick lämna klubben igår. Man ställs mot ett Varberg som huserar i den absoluta toppen av tabellen.

Efter hemmaförlusten mot Östers IF bestämde sig klubbledningen för att göra en förändring i ledarstaben för att se till att Grönvitt säkrar en plats i Superettan till nästa säsong. Tränarduon som ledde laget under 2015 och den så kallade ”drömhösten” gör alltså comeback i klubben. Peter Markstedt och Leif Berg kommer alltså att leda laget månaden som är kvar av den här säsongen och får en rejäl utmaning direkt då man ställs mot topplaget Varberg BoIS på bortaplan. En tuff uppgift i ett läge där båda lagen behöver tre poäng men också två olika verkligheter. Hemmalaget ligger på plats 4 i tabellen men har endast två ynka poäng upp till serieledande Mjällby AIF.

Sist lagen möttes var i maj och VSK föll hemma på Solid Park med 1-2, efter att Boris Ljevar stått för ett av säsongens vackraste mål tidigt i matchen. Motståndarna kom dock igen och ikapp, förhoppningsvis så kan laget få en skön revansch för hemmaförlusten.

Grönvitt kommer till match med en tung period i bagaget då laget förlorat 4 av de 5 senaste matcherna och har drabbats hårt av skador. Man ligger på plats 10 i tabellen och har 5 poäng ner till IK Frej på kvalplats. Skönt för Sportklubbens del så är det i alla fall inga spelare som är avstängda men det återstår såklart att se vad det blir för lag som den nya tränarduon ställer på banan i morgondagens match.

Extra glädjande är förstås att VSK Sports anordnar en buss till denna minst sagt viktiga match i säsongens slutskede. Kan du inte befinna dig i Varberg går det förstås bra att se matchen i cmore.

Text: Marcus Karppinen