Utlåningskollen: Säsongen avslutad, så gick det för våra utlånade spelare

Fotbollssäsongen börjar gå mot sitt slut för VSK Fotboll, för några lag och serier är den redan avslutad. Här hör ni hur säsongen gått för VSK:s utlånade spelare Simon Svensson och Josef Akpinar.

För Josef Akpinar och Västerås IK gick inte säsongen som förväntat. Laget slutade på en sjätteplats i Div. 3 norra svealand.

– Vi hade lite högre förväntningar och krav på oss själva, vi känner att vi kunde gjort bättre än vad vi presterade.

Men det var inte bara förluster som gjorde att säsongen var tung för Akpinar.

– Som de flesta säsonger senaste åren har det varit många skador. I början var det knät, uttänjt ledband, sen har det varit vaden och ljumsken fram och tillbaka. I sista matchen drog jag baksidan igen.

Hur har det känts de matcher som du har spelat?
– Det har känts bra faktiskt. Men i och med skadorna så kan man inte träna lika hårt och ofta som de andra och då blir det svårt med fysiken och konditionen, jag gjorde det bästa utav det.

Trots långa stunder med rehabiliteringsträning ser Akpinar tillbaka på en positiv säsong.

– Det har varit en rolig säsong förutom skadorna, jag känner tränaren sedan tidigare och vi kom bra överens. Det känns som att jag tar med mycket från säsongen.

Framåt hoppas Akpinar bli kvitt sin ljumskskada och få en försäsong att bygga upp kroppen.

– Först blir det rehab, sen gäller det att träna extra hårt med fysiken och hoppas att jag inte åker på lika många skador nästa år som det här året.

I Sala och Sala FF blickar Simon Svensson tillbaka på en bra säsong där laget sånär lyckades knipa åt sig en kvalplats.

– Som helhet var det en bra säsong, men vi föll på målsnöret med lite onödiga poängtapp mot lag som vi kanske ska ta tre poäng mot.

Svensson har stått mestadels av matcherna och fått stort förtroende av ledarstaben.

– För mig har det gått bra och jag är nöjd med min säsong. Det känns som att jag har bidragit med det jag kunnat. När jag fick chansen så tog jag den. Jag är jättenöjd, men man kan självklart göra saker bättre.

Hur ser framtiden ut för dig?
– Jag strävar efter att spela så högt upp som möjligt men vet inte riktigt hur planerna ser ut. Jag trivs väldigt bra i Sala så det är inga stängda dörrar någonstans.

 

Dan Kiwii Persson