U19-spelaren får chansen mot AFC Eskilstuna

Sportklubbens tredje försäsongsmatch stundar, den första på bortaplan. För motståndet står AFC Eskilstuna som ramlade ur Allsvenskan förra säsongen. – Vi vill försöka spela vårat spel, säger Tor-Arne Fredheim.För VSKs del har laget fortsatt skadeproblem. Spelarna som saknas är Emir Smajic, Filip Tronêt, Karwan Safari, Robin Blommé och Carlos Gaete Moggia. Men det finns några glädjande nyheter.

Ravy (Tsouka) är tillbaka och detsamma gäller Fredrik (Lundqvist) som är tillbaka efter sjukdom och hälseneproblem. Även Kevin (Custovic) är tillbaka efter sin körtelfeber, han har en hel veckas träning bakom sig.

Vad gäller de skadade spelarna så är det några som inte har lång tid kvar till comeback.

– Det ser rätt positivt ut med Moggia, som jag hoppas ska kunna vara igång nästa vecka. Robin får vi lite fler svar efter träningen idag (fredag) men det kanske blir en vecka till. Karwan har opererat sig och vi vet inte riktigt när han är tillbaka. Tronêt ska få nya inlägg i sina skor men det ligger en tio dagar bort, Filip har succesivt ökat sin löpning men han är en bra bit bort. Sen har vi magsjuka på Jonas (Hellgren) och det är ytterst tveksamt att han är tillgänglig imorgon.

För motståndet står AFC Eskilstuna, ett lag som har stommen kvar från den allsvenska truppen.

– De har släppt de dyra spelarna och behållit de lovande spelarna men har också några duktiga spelare som varit stommen i laget. Sen har de förstärkt förnuftigt. De har vunnit fyra matcher och det blir en riktig värdemätare för oss.

Blir det fokus på defensiven för er?
– Vi har tittat mer på det i veckan. Det är mer att vi vet att vi kommer försvara oss mer än vi gjort de senaste matcherna där vi fört spelet. Vi vill försöka spela vårat spel men också vara tydliga med hur vi försvarar oss. Självklart kommer det att ställas andra frågor försvarsmässigt mot tidigare.

Alvin Lööf spelade hela träningsmatchen mot FC Linköping City och får förnyat förtroende mot AFC.

– Han är en smart spelare med bra självförtroende. Han är stabil och mogen för att ha varit med för första gången. Han gjorde det mesta rätt senast och det ska bli spännande att se honom igen mot ett sånt här bra lag.

Simon Johansson har fått en ny position på sistone, som vänsterytter. En position han kommer få spela på igen på lördag.

– Jag vill se honom som vänsterytter med hans löpkapacitet, hans vilja att gå framåt samtidigt som han är bra på att hjälpa till försvarsmässigt. Kombon med Persson skulle jag vilja se.

AFC Eskilstuna – VSK Fotboll
Lördag 17/2 16.00
Tunavallen

Dan Kiwii Persson