Tung förlust mot Degerfors

Lördagens bortamatch mot Degerfors slutade med en bitter förlust för Grönvitt då hemmalaget gick segrande med 3-2.

Under den första halvleken hade VSK mycket bollinnehav. Degerfors låg förhållandevis lågt med laget och satsade på kontringar mot Grönvitt. VSK tog ledningen i matchen genom ett riktigt vackert fotbollsmål från Karwan Safari i den 19:e minuten, då han trycker in en halvvolley ribba in från en bra bit utanför straffområdet. Ledningen skulle också komma att stå sig halvleken ut.

Bild: Åke Hedvall

I den andra halvleken tar Degerfors över matchbilden allt mer och VSK har stundtals svårt att få tag på bollen. I den 63:e minuten är olyckan framme. När Anton Fagerström genomför en utrusning för att hindra ett farligt läge för Degerfors kolliderar han olyckligt med DIF-anfallaren. Smällen tar så pass illa att Anton inte kan genomföra resten av matchen och ersätts av Daniel Svensson

I den 73:e minuten kommer Degerfors kvittering efter att Rasmus Alm tagit vara på en långboll på bästa sätt. VSK återtar ledningen bara fyra minuter senare när Ravy Tsouka trycker in bollen efter en rörig situation i motståndarnas straffområde. Degerfors tilldömdes en straff i den 80:e minuten som Erik Björndahl förvaltade på bästa sätt. Matchen såg ut att gå mot 2-2 men i den sista tilläggsminuten blev förlusten ett faktum för Grönvitt när Degerfors tog vara på ett frisparksläge utanför straffområdet.

Degerfors IF – VSK Fotboll 3-2 (0-1)
19’ 0-1 – Karwan Safari

73’ 1-1 – Rasmus Alm
77’ 1-2 – Ravy Tsouka
80’ 2-2 – Erik Björndahl (straff)
90+7’ 3-2 Jacob Ortmark